Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krajští záchranáři mají novou XXL sanitku. Převeze pacienty s váhou přes 200 kilo

Krajští záchranáři na Vysočině rozšířili svůj vozový park o speciální automobil pro přepravu pacientů s velkou nadváhou – takzvanou XXL sanitku. Tento nový vůz bude převážet primárně pacienty, kteří váží třeba i více než 200 kilogramů.

Právě u těchto osob nastávají velké problémy ve chvíli, kdy se v důsledku zdravotních obtíží stanou nepohyblivými a je nutné je převézt do nemocnice.

„V rámci realizované veřejné zakázky dorazil na základnu v Jihlavě sanitní automobil značky Mercedes-Benz s naftovým motorem o výkonu 140 kW, díky kterému může dosáhnout rychlosti až 158 km/hod. K transportu obézních pacientů je vozidlo vybaveno samonakládacím (elektro-hydraulickým) nosítkem Medirol s nosností 300 kg a transportní vyprošťovací plachtou XXL-uni s nosností až 280 kg,“ stojí na facebookovém profilu krajské záchranky.

Kromě automatické převodovky nebo klimatizovaného ambulantního prostoru disponuje vozidlo také čtyřcestnou filtrační jednotkou s UV filtrací a NBC a HEPA filtrem.

Nová XXL sanitka vyšla na téměř 5,5 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Záchranná služba Kraje Vysočina / Facebook

Štítky sanitka, vůz, záchranáři, zdraví, XXL, obezita, pacient, Kraj Vysočina, Mercedes-Benz, MEDIROL, NBC, Jihlava, HEPA filtr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajští záchranáři mají novou XXL sanitku. Převeze pacienty s váhou přes 200 kilo | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.