Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Kraj Vysočina rozdá obyvatelům téměř půl milionu reflexních pásek

Kraj Vysočina koupí za téměř tři miliony korun víc než 460 tisíc reflexních bezpečnostních pásek. Prostřednictvím obcí budou pásky rozděleny obyvatelům, aby se tak zvýšila jejich bezpečnost na silnicích. Krajští radní dnes vybrali dodavatele reflexních pásek. Novinářům to řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD).

Reflexní pásky kraj rozdává už několik let dětem jako součást takzvaných bezpečnostních kufříků, které dostávají všichni žáci prvních tříd základních škol. „Další lidé se k nim dostanou také na všech preventivních bezpečnostních akcích pořádaných během roku,“ řekl Běhounek. Podle jeho odhadu by tak reflexními páskami měl být vybaven každý občan Vysočiny.  Podle Českého statistického úřadu žilo ke konci loňska v Kraji Vysočina 509 475 lidí.

Podobný přístup kraje je v rámci České republiky ojedinělý, řekl Běhounek.  „Žádný kraj podle mých informací nepořádá preventivně bezpečnostní akce v takovém rozsahu jako Vysočina,“ dodal hejtman.

Projekt preventivních a bezpečnostních akcí Bezpečná Vysočina funguje několik let. Loni nabídl od jara do podzimu zejména mladým lidem na 90 akcí. Kraj Vysočina na něj uvolnil čtyři miliony korun, letos je schváleno šest milionů korun. Cílem projektu, který je zaměřen hlavně na mladší generaci, je zvýšit bezpečnost účastníků silničního provozu. Součástí projektu jsou také přednášky a besedy o porušování dopravních předpisů v základních a některých středních školách.

Autoři | Foto www.pozary.cz

Štítky Kraj Vysočina, Jiří Běhounek, ČSSD, projekt, Český statistický úřad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina rozdá obyvatelům téměř půl milionu reflexních pásek | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.