Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Letních táborů je zatím podstatně méně než vloni. Někde ještě mají volná místa

Hygienikům na Vysočině se zatím nahlásilo 212 organizátorů dětských letních táborů, což je asi o sto méně než v loňském roce. Jejich počet se však ještě může zvýšit. Na některých táborech jsou zatím i volná místa.

Podle Jana Burdy z Rady dětí a mládeže Kraje Vysočina rodiče kvůli koronaviru s přihláškami trochu vyčkávali, protože nevěděli, jak se situace vyvine.

„Ale od té doby, co se oficiálně oznámilo, že letní tábory budou bez nějakých razantních omezení, tak myslím, že zájem je stejný jako v minulých letech," řekl Jan Burda. Požadovaná zvýšená hygienická opatření podle jeho názoru mohou organizátoři zvládnout. „Je tam náročnější třeba dezinfekce prostor v jídelnách a kuchyních," uvedl.

Na zatím ohlášených táborech na Vysočině se může rekreovat asi 19 tisíc dětí, uvedla Kamila Hodačová, která vede odbor hygieny dětí a mladistvých krajské hygienické stanice. Zotavovací akce pro 30 a více dětí, s pobytem delším než pět dnů, mají organizátoři povinnost oznámit měsíc před jejich začátkem.

Tábor se zoo už je naplněný 

Vždy s velkým zájmem se setká letní příměstský tábor, který pořádá jihlavská zoo. Její mluvčí Martin Maláč uvedl, že zahrada připravila šest turnusů do 30 dětí, stejně jako v minulých letech. Letos už je jeho kapacita naplněná.

Obecně prospěšná společnost Chaloupky nabízí na prázdniny 19 táborů s různým programem pro děti. Plně obsazená je skoro polovina, například i kovářský tábor, který dětem skutečně přibližuje toto černé řemeslo. „To je tak standardní situace každý rok, že některé tábory ještě mají drobné rezervy a některé jsou obsazené i půl roku dopředu," řekla Iva Suchá ze společnosti.

Tábory se podle Suché obvykle zaplňují od začátku roku, koronavirová krize se jich víceméně nedotkla. Na rozdíl od jarních programů připravených v Chaloupkách pro školáky, které kvůli zavření škol odpadly.

Ohodnoť článek

Foto Rohozná / Facebook | Zdroj ČTK

Štítky tábor, obsazenost, hygiena, léto, děti, prázdniny, dětský tábor, Kraj Vysočina, Jan Burda, Rada dětí a mládeže kraje Vysočina, Krajská hygienická stanice, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letních táborů je zatím podstatně méně než vloni. Někde ještě mají volná místa | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.