Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Protipovodňové pytle, uvolněné plechy na střeše. Hasiči mají za sebou náročnou službu

Hasiči z Vysočiny mají za sebou další náročnou směnu, opět je potrápilo počasí – i tentokrát to byly silné bouřky a déšť. Od nedělních 18:00 měli na svém kontě před 70 výjezdů. Nejvíc práce měli na Třebíčsku, pak také na Žďársku. Zaměstnalo je hlavně odčerpávání vody a také čištění silnic.

Místy v kraji stoupaly hladiny řek. Uvedl to Český hydrometeorologický ústav.

Hladina Želetavky překonala první povodňový stupeň po 19:00, na druhý povodňový stupeň, tedy pohotovost, se dostala asi dvě hodiny před půlnocí. Hladina v říčce Šlapance v Mírovce u Havlíčkova Brodu už klesá, první stupeň tam přestal platit v neděli ve 23:00.

Výjezdy začaly hasičům v kraji přibývat hlavně po nedělních 19:00. Stromy z vozovek odklízeli například ve Starči, Budkově nebo v Třebíči - Borovině, kde také upevňovali uvolněné plechy na střeše. Čerpání vody je kromě Třebíčska zaměstnávalo třeba v Křižanově, Bobrové u Nového Města na Moravě nebo ve Věchnově u Bystřice nad Pernštejnem. Ve Velkém Meziříčí - Novosadech stavěli protipovodňovou hráz. Protipovodňové pytle vezli také do Jeclova na Jihlavsku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Kraje Vysočina | Zdroj ČTK

Štítky bouřka, hasiči, výjezd, počasí, povodně, řeka, okres Třebíč, Kraj Vysočina, okres Žďár nad Sázavou, Český hydrometeorologický ústav, Želetavka, Havlíčkův Brod, Šlapanka, Mírovka, Třebíč, Budkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Protipovodňové pytle, uvolněné plechy na střeše. Hasiči mají za sebou náročnou službu | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.