Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Ještě pořád jede Čeřínek, Šacberk i Harusův kopec

Na Vysočině jsou otevřené poslední tři lyžařské sjezdovky - Čeřínek a Šacberk u Jihlavy a novoměstský Harusův kopec. U Jihlavy by vleky měly jezdit i příští týden, kdy budou ve školách na Vysočině jarní prázdniny. Správce Harusova kopce Karel Klapač řekl, že o dalším provozu skiareálu rozhodne v neděli.

Světový pohár v biatlonu, který včera začal v sousední Vysočina Areně, provoz sjezdovky na Harusově kopci neomezí, změní se ale příjezd na její parkoviště. Protože bude zavřená silnice od novoměstské nemocnice na Vlachovice, dostanou se auta na sjezdovku přes Radňovice a Jiříkovice. „Sněhové podmínky jsou teď jedny z nejlepších, které zatím byly," řekl Karel Klapač s tím, že na sjezdovce leží od 20 do 35 centimetrů upraveného sněhu.

Podmínky si pochvaloval i provozovatel sjezdovky Šacberk Pavel Havlíček. Svah tam pokrývá 40 centimetrů technického sněhu. „Teď jsme to přehrnovali, protože mrzlo, takže to je parádní. Budeme lyžovat určitě do konce prázdnin v dobrých podmínkách," řekl Pavel Havlíček.

„Prázdniny bychom chtěli odjezdit, pak to zavřeme," řekl Vladimír Cháb za sjezdovku Čeřínek. Tuto sobotu bude na sjezdovce karneval na lyžích, lyžaři v maskách budou jezdit zdarma. V neděli budou následovat závody v obřím slalomu pro veřejnost, zúčastnit se mohou děti i dospělí.

Zbývající skiareály jsou podle údajů na jejich webech mimo provoz. Ještě v tomto týdnu se lyžovalo na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí, tato sjezdovka ukončila sezonu ve středu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky lyžování, sjezdovka, vlek, počasí, zima, Kraj Vysočina, kopec, Šacberk, Jihlava, Čeřínek, jarní prázdniny, Světový pohár v biatlonu, Vlachovice, Radňovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LYŽOVÁNÍ NA VYSOČINĚ: Ještě pořád jede Čeřínek, Šacberk i Harusův kopec | Z kraje | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.