Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Vysoké Lhotě na Pelhřimovsku přišli k volbám čtyři z patnácti voličů

Ve Vysoké Lhotě na Pelhřimovsku vznikne zastupitelstvo z kandidátů politického subjektu Za samostatnou Vysokou Lhotu. Rozhodly o tom sobotní volby. O hlasy voličů se v obci ucházel jediný politický subjekt. Za samostatnou Vysokou Lhotu tak obsadí všech pět zastupitelských mandátů. Účast v sobotních volbách byla 26 procent. Vyplývá to z výsledků na webu statistického úřadu.

V obci žije 15 lidí, kteří smí volit. Hlasovací lístky odevzdali pouze čtyři z nich. Jde o jednu z nejmenších samostatných obcí na Vysočině. Na jaře se v ní rozpadlo zastupitelstvo, když jeden jeho člen rezignoval na svou pozici.

Volby se v sobotu v České republice konaly ve 13 obcích, kde se z různých důvodů rozpadla zastupitelstva. Právě ve Vysoké Lhotě byla nejnižší účast ze všech. Naopak největší zájem o volby byl ve Slunečné na Českolipsku, kde účast překonala 85 procent.

Pro nové volby do zastupitelstev v uvedených 13 obcích bylo zaregistrováno celkem 24 kandidátních listin. O post zastupitele se ucházelo 68 žen a 111 mužů. Volilo se v obcích Částkov na Tachovsku, Hory a Mírová na Karlovarsku, Hraběšice na Šumpersku, Kobylnice na Kutnohorsku, Kolešov na Rakovnicku, Malíč na Litoměřicku, Mohelnice nad Jizerou na Mladoboleslavsku, Pletený Újezd na Kladensku, Sedlečko u Soběslavě na Táborsku, Slunečná na Českolipsku, Vysoká Lhota na Pelhřimovsku a Vysoký Újezd na Královéhradecku. V Petrovicích na Kutnohorsku nebyla podána žádná kandidátka a volby se tam proto neuskutečnily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Bezděk

Štítky volby, obce, Vysočina, Vysoká Lhota, okres Pelhřimov, okres Česká Lípa, Česko, Kraj Vysočina, okres Kutná Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Vysoké Lhotě na Pelhřimovsku přišli k volbám čtyři z patnácti voličů | Volby | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.