Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jihlavští tanečníci jsou mistry České republiky v párovém rokenrolu. Chystají se do Francie

Pozvání do sídla Kraje Vysočina od náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina Jany Fischerové tento týden přijali vynikající sportovci Lucie Mašková a Vilibald Prokop z klubu Elvis Jihlava. Před pár týdny se stali hrdými držiteli titulu mistr České republiky nejvyšší kategorie v párovém rokenrolu.

Před úspěšnou sportovní dvojicí je nyní příprava na podzimní Letenský pohár v Praze a pak těsně před koncem roku vrchol sezóny – Mistrovství světa ve francouzském Lyonu.

Sympatická dvojice spolu tančí déle než dva roky, mezi sportovní elitu se dostali každý zvlášť, tedy s jiným sportovním partnerem. Lucka už si na mistrovský titul jednou sáhla, bylo to v roce 2010, pro Vilibalda je to první nejvyšší úspěch v pohárové soutěži nejvyšší kategorie A. Oba však mají na svých účtech celou řadu dalších domácích i zahraničních úspěchů. Jejich jména se pravidelně objevují ve sportovním zpravodajství ve spojení s rokenrolovými úspěchy.

„Letos jsme mistrovství ve své kategorii vyhráli se sestavou Lucky, upravila svou původní mistrovskou sestavu, vybrali jsme novou hudbu. Při sestavování jsme si vyšli vstříc, nic nechceme lámat přes hranu, hledáme takové kombinace, které nás baví, víme, že je předvedeme perfektně a hlavně si je užijeme,“ říká Vilibald Prokop, který letošní sportovní sezónu jihlavského klubu Elvis označil za historicky nejúspěšnější. Mistrovský titul se totiž letos podařilo vybojovat také jeho oddílovým kolegům v žákovské kategorii a formaci párů.

Lucka i Vilibald nyní sledují Světové hry ve Wroclawi, kde je český akrobatický rock and roll zastoupen dvojicí Lenka Richtrová a Marek Divoký. To, že není jejich sportovní disciplína na seznamu olympijských her je mrzí.

Dlouhou diskuzi hosté vedli s náměstkyní hejtmana Kraje Vysočina Janou Fischerovou na téma děti a sport. Vilibald a příležitostně i Lucie trénují mladé začínající naděje. I oni mají v klubu velice nadějné děti, které mají o sport zájem a jsou podporovány svými rodinami. Je jich však stále méně a méně a jejich zájem je třeba stále náročnější získat.

 Oba vrcholoví sportovci velice ocenili možnost čerpat finanční podporu Kraje Vysočina při účasti na mistrovských sportovních podnicích. Získat finanční prostředky na celoroční reprezentaci je pro sportovce často velice náročná „disciplína“.  

Tisková zpráva | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky rokenrol. tanec, mistři, úspěch, vítězství, reprezentace, rock and roll, Česko, Kraj Vysočina, Francie, Jana Fischerová, Jihlava, olympijské hry, Praha, Lyon, Světové hry

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští tanečníci jsou mistry České republiky v párovém rokenrolu. Chystají se do Francie | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.