Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Na Trnávce se sešla česká vodácká elita. Štěpánka Hilgertová si zajistila účast ve Světovém poháru

Kajakářka Štěpánka Hilgertová pojede alespoň Světové poháry ve vodním slalomu. Na čtvrté místo v nominaci se dvojnásobná olympijská vítězka dostala díky dnešní druhé pozici v závěrečném nominačním závodě na Trnávce u Želivi. Kvůli jednomu dotyku branky nestačila jen na úřadující mistryni světa Kateřinu Kudějovou.

Devětačtyřicetiletá Hilgertová získala stejně bodů jako Barbora Valíková, ale menší procentuální odstupy za vítězkou nakonec rozhodly v její prospěch. Má jistotu startu v prvních třech dílech Světového poháru. Pokud by pak byla v průběžném pořadí seriálu nejhorší z českých kajakářek, mohla by ji pro zbytek sezony nahradit závodnice do 23 let.

Už po třetím kvalifikačním závodě bylo jasné, že tři místa pro evropský a světový šampionát mezi kajakářkami obsadí Kudějová, Karolína Galušková a Amálie Hilgertová, devatenáctiletá neteř slavnější Štěpánky.

Mezi kajakáři pojede pouze Světové poháry stříbrný olympijský medailista z Londýna Vavřinec Hradilek. V nominaci skončil čtvrtý za předkvalifikovaným bronzovým olympijským medailistou Jiřím Prskavcem, Ondřejem Tunkou a Vítem Přindišem, kteří si zajistili účast na MS a ME.

Dnešní páté místo pomohlo k nominaci v kategorii kanoistů juniorskému mistru Evropy a vicemistru světa z loňského roku Matyáši Lhotovi. Pouze na čtvrté místo se dnešní výhrou posunul Václav Chaloupka. Kvůli větším odstupům za vítězi v jednotlivých závodech zůstal za Michalem Jáněm.

Na ME a MS budou deblkanoím ve složení Ondřej Karlovský, Jakub Jáně a Jonáš Kašpar, Marek Šindler krýt záda Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň. Díky menším odstupům odsunuli na čtvrtou příčku Vojtěcha a Tomáše Hegerovy.

Foto www.zenyprozeny.cz | Zdroj ČTK

Štítky Trnávka, Štěpánka Hilgertová, světový pohár, kajakář, Kateřina Minařík Kudějová, Světový pohár ve vodním slalomu, Želiv, olympijské hry, Barbora Valíková, Amálie Hilgertová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Trnávce se sešla česká vodácká elita. Štěpánka Hilgertová si zajistila účast ve Světovém poháru | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.