Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dosud neporažení Vysočina Gladiators hrají poprvé doma. V pondělí vyzvou Budweis Hellboys

Pondělí 8. května nebude v Jihlavě pouze státní svátek, ale i svátek amerického fotbalu. Poprvé od zisku Iron Bowlu v červenci minulého roku se totiž Vysočina Gladiators představí v domácím mistrovském utkání. Po dvou venkovních výhrách tentokrát vyzvou českobudějovické Hellboys.

Tým amerického fotbalu Vysočina Gladiators výhrou v Iron Bowlu postoupili do třetí ligy a i v ní si vedou velmi zdatně. Po úvodní vysoké výhře nad East Bohemia Bucks 54:0 před dvěma týdny poměřili síly s neporovnatelně těžším týmem, Přerovskými Mamuty. I v tomto případě odjížděli Gladiators zpět na Vysočinu s výhrou, po vynikajícím defenzivním výkonu přehráli soupeře 18:3.

S Budweis Hellboys se utkávají poprvé v historii. Do pondělního zápasu vstupují v roli neporaženého lídra jižní skupiny třetí ligy, soupeř z jižních Čech má jednu výhru a jednu prohru. V domácím prostředí budou Gladiátoři chtít útočit na prodloužení série bez prohry. „Myslím, že veřejnost nás po dvou výhrách vnímá jako mírného favorita utkání. Přece jen Hellboys s Přerovem prohráli, kdežto my vyhráli,“ přemítá nad pondělním zápasem linebacker Jiří Brychta. „Chceme našim divákům ukázat náš nejlepší fotbal a zpečetit to vítězstvím.

Žádná změna zatím nenastala u zraněných hráčů, kvůli svým zdravotním nedohům do utkání nezasáhnou wide receiver Ondřej Hodač a quarterback Karel Vítek.

Atraktivní bude i doprovodný program. V rámci občerstvení budou pro dokreslení atmosféry amerického fotbalu nabízeny hamburgery, o poločase se diváci mohou těšit na soutěž. I hrací plocha bude upravena tak, aby návšětvníci měli kromě sportovního zážitku postaráno i o ten estetický.

Třetí zápas Vysočina Gladiators ve třetí lize začíná v pondělí 8. května v 15:45 na hřišti v ulici Na Stoupách.   

Foto Facebook Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, FC Vysočina Jihlava, Karel Vítek, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dosud neporažení Vysočina Gladiators hrají poprvé doma. V pondělí vyzvou Budweis Hellboys | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.