Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Lukáš Krpálek uspěl i na mistrovství Evropy. V nejvyšší váhové kategorii získal bronzovou medaili

Po úspěších na Grand Prix se judista Lukáš Krpálek vyznamenal i na mistrovství Evropy konaném v Polsku. V nejvyšší váhové kategorii jihlavský rodák prohrál ve čtvrtfinále, ale po dvou výhrách v opravách si došel pro zisk bronzové medaile.

Po pátém místě v Düsseldorfu a prvenství v Antalyi si Lukáš Krpálek připsal další cenný úspěch v nejvyšší váhové kategorii. Na mistrovství Evropy judistů získal bronzovou medaili, celkově už čtvrtou kontinentální v kariéře.

V prvním kole si Krpálek velmi rychle poradil s Estoncem Juhanem Mettisem, aby v osmifinále přemohl téměř stoosmdesátilkilového Rumuna Daniela Nateu. Kámen úrazu přišel ve čtvrtfinále, když nad síly olympijského vítěze se ukázal být Gruzínec Guram Tušišvili.

Po čtvrtfinálové porážce vedla cesta k bronzové medaili přes dvě výhry v opravách. Nejprve Lukáš Krpálek zdolal Ukrajince Stanislava Bondarenka a následně i domácího judistu Macieje Sarnackého. Zisk cenného kovu tak znovu ukazuje, že český judista se s přechodem do těžší kategorie vyrovnal vynikajícím způsobem. 

Autoři | Foto www.judoinside.com

Štítky Lukáš Krpálek, bronzová medaile, váhová kategorie, Evropa, judista, Grand Prix, Polsko, Guram Tušišvili, Stanislav Bondarenko, Düsseldorf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Krpálek uspěl i na mistrovství Evropy. V nejvyšší váhové kategorii získal bronzovou medaili | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.