Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

FOTO: Jihlavské krasobruslařky závodily v Budapešti. Svými výkony se rozhodně neztratily

O uplynulém víkendu se v maďarské Budapešti konala mezinárodní krasobruslařská soutěž Budapešť cup 2017. Krajskou Jihlavu, potažmo i Českou republiku, tam úspěšně reprezentovala hned čtyři družstva.

Prvním byl tým Tempo, složený z těch nejmenších, nakonec skončil na 12. místě. Sedmé skončily dívky z týmu Gemini. Družstva Tempo a Gemini reprezentují jihlavskou Základní školu Seifertova. Děvčata z Ice Flowers brala jedenácté místo. Nejúspěšnější bylo družstvo Starlets, které skončilo páté. Tyto dva týmy závodí pod klubem Dukla Jihlava.

Krasobruslařky z Jihlavy měřily své síly se zástupkyněmi z Polska, Německa, Chorvatska, Kanady, Ruska, Gruzie nebo třeba domácího Maďarska. Úspěch zaznamenaly ale i díky porážce kvalitního družstva z Pardubic. „Tým Tempo si získal srdce diváků. Konečné umístění je velmi dobré, pro nás ještě český úspěch v naší kategorii: Tým Gemini porazil náš nejlepší český tým Polárky z Pardubic, to se nám doposud ještě nepodařilo,“ říká k úspěchu těch nejmenších trenérka Linda Haferníková. Tým Tempo porazil chorvatský tým Zagreb Snowflakes, z čehož má trenérka Linda Haferníková také velkou radost, je to totiž takový první velký úspěch jejích svěřenkyň. Dodává ještě, že tým nejmenších krasobruslařek Tempo si získal srdce diváků.

Do Budapeště se z Jihlavy vypravilo celkem 108 lidí, kromě soutěžících a trenérek také někteří rodiče a třídní učitelky sportovních tříd ZŠ Seifertova. Trenérka Linda Haferníková si velmi váží pomoci každého z nich, protože mezinárodní závody byly celkově organizačně náročné. „Vedoucí našich týmů odvedli skvělou práci, měli na starosti děti po celou dobu pobytu, starali se o obrovské kufry se závodním oblečením a doplňky, svačiny a vše potřebné. Bylo to opravdu velmi náročné. Velký dík patří Janě Bakusové, Míše Štanclové, Petře Makové, Haně Wondrákové a Kateřině Wieznerové. Děkuji za trenérskou pomoc Hance Farkové a Romaně Škorpíkové, a za podporu a morální přípravu na závodním poli paní Věře Paulusové,“ doplňuje Haferníková.  

Krasobruslařky z krajské Jihlavy své programy mohly porotě i divákům ukázat na novém stadionu Tüskercsarnok, který vyrostl uprostřed univerzitního kampusu blízko Dunaje. Je to víceúčelová hala zabudovaná v travnatém kopečku s obrovským zázemím v podzemí (čtyři velké tělocvičny, tři fitness centra, zrcadlové sály, restaurace, nekonečno šaten, toalet a velké prostory pro týmy).  „Naše bruslařky si poprvé zkusily luxus - bruslit bez plexiskla, a pocítit tak blízkost publika. Stadion na soutěžní programy byl plný diváků a náš český kotel byl opravdu hlučný, týmy měly perfektní zázemí v hledišti,“ pochvaluje si jihlavská trenérka.

Jihlavské trenérky společně víkendové závody v Budapešti hodnotí jako velmi vydařené, zejména proto, že se jihlavské závodnice potkaly se svými soupeřkami hned z několika zemí.

Foto Petra Filová Hricková

Štítky Budapešť, krasobruslař, Jihlava, Česko, Gemini, Tempo Beer Industries, HC Dukla Jihlava, Pardubice, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Jihlavské krasobruslařky závodily v Budapešti. Svými výkony se rozhodně neztratily | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.