Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Florbalistky SK uspěly v obou víkendových zápasech a drží první místo, celek FBŠ bere jednu výhru

Oba prvoligové jihlavské celky sehrály premiérové letošní zápasy. Zatímco SK potvrdil formu z konce loňského roku a porazil oba svoje soupeře, florbalistky FBŠ berou body pouze za výhru s Hranicemi. SK upevnil svoji pozici na čele tabulky, FBŠ patří sedmé místo.

Po více jak měsíční pauze zapříčiněné vánočními svátky se hráčky SK vydaly do Hranic na Moravě. Kvalitní florbal k vidění zrovna nebyl, ale po nějaké době se jihlavské hráčky zahřály na provozní teplotu a soupeřky víceméně v poklidu zdolaly 7:4. Poslední branka utkání navíc byla 100. vstřeleným gólem v probíhající sezóně.

Domácí družstvo hostující hráčky výrazně přestřílelo, ale do vedení se paradoxně dostaly Jihlavanky, když do černého zamířila Přibylová. Ještě do konce druhé třetiny ale favorit utkání dokázal skóre dvěma slepenými góly otočit. V závěrečném dějství sice Vysoké Mýto svůj náskok nezvýraznilo, přesto dokázalo zápas dotáhnout do vítězného konce.

FBC Hranice - SK Jihlava 4:7 (1:1, 1:4, 2:2)

Branky: 3. a 28. Hučíková, 46. V. Drietomská, 50. Cibulková - , 22. a 44. Slavíková, 27. a 48. Svobodová, 12. Pavlicová, 23. Sedláčková, 34. Urbanová.

FTC Vysoké Mýto - FBŠ Jihlava 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky: 36. Minářová, 39. Svobodová - 26. Přibylová.  

Nedělní utkání bylo přímým soubojem o první místo v tabulce. Na povedený začátek Jihlavanek v podobě dvou vstřelených gólů soupeřky dokázaly ještě během první třetiny zareagovat a skóre srovnat. Nicméně nastalá situace SK nesrazila a díky drtivé druhé třetině soupeřkám nedovolil pomýšlet na bodový zisk. Výsledné skóre 9:5 možná vypadá na pohodové utkání, avšak Vysoké Mýto kousalo až do záverečných minut.

Proti poslednímu celku tabulky FBŠ od začátku vedla a rychle si budovala náskok. Když byl během druhé třetiny stav 5:1, bylo o vítězi rozhodnuto. Domácí hráčky podaly bojovný výkon, ale více ze hry a větší množství střel zaznamenaly Jihlavanky. 

FTC Vysoké Mýto - SK Jihlava 5:9 (2:3, 1:5, 2:1)

Branky: 32., 49. a 55. Bekeová, 13. Jelínková, 15. Svobodová - 29., 37. a 51. Pálková, 21. a 38. Pavlicová, 3. Bednářová, 5. Soukupová, 17. Běhounková, 39. Sedláčková.

FBC Hranice - FBŠ Jihlava 2:6 (1:3, 1:2, 0:1)

Branky: 12. V. Drietomská, 36. Podešvová - 3. a 6. Přibylová, 35. a 41. Křivánková, 19. Prouzová, 33. Holcová.

Foto Facebook SK Jihlava

Štítky florbalista, Vysoké Mýto, SK Jihlava, FBŠ Jihlava, Hranice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky SK uspěly v obou víkendových zápasech a drží první místo, celek FBŠ bere jednu výhru | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.