Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

SP v biatlonu 2016: Nové Město na Moravě má za sebou sprinty. Na medaili se zatím čeká

Třetí zastávka Světového poháru v biatlonu probíhá v těchto dnech v Novém Městě na Moravě. Odjety jsou zatím dva závody, konkrétně sprint mužů a žen. Na pódiové umístění českých reprezentantů se však stále čeká. Prozatím nejlepším výsledkem je osmé místo Ondřeje Moravce.

Program odstartoval už včera sprintem mužů, ve kterém měla Česká republika pětinásobné zastoupení. Nejlépe si vedl Ondřej Moravec, který předvedl výbornou střelbu, když neminul ani jeden terč. K tomu přidal velice slušný běh a výsledkem bylo osmé místo se ztrátou na vítězného Martina Fourcada 26,5 sekundy. Ten si podmanil závod v Novém Městě na Moravě, i když při střelbě ve stoje jednou minul. Druhého Rusa Šipulina porazil o 1,6 sekundy.

Druhým nejlepším Čechem byl možná trošku překvapivě Jaroslav Soukup, který se na střelnici také ani jednou nemýlil. Nakonec na 19. pozici ztratil 47,1 sekundy.

Osmadvacáté místo obsadil Michal Krčmář, jemuž se nepovedla stojka, kde udělal dvě chyby. Do zítřejšího stíhacího závodu tak vyběhne se ztrátou přesahující jednu minutu.

Závod se vůbec nepovedl Michalu Šlesingrovi, kterému nevyšla střelba vleže, kde udělal tři chyby. Body do hodnocení Světového poháru si tak neodnáší, ale zítřejší stíhací závod se ho týkat bude. Ten se bohužel nebude týkat Lukáše Kristejna, který obsadil až 76. místo.

Medaili nepřinesl ani dnešní sprint žen, který do ochozů Vysočina arény přilákal přes 29 tisíc fanoušků. I zde se do závodů pustilo hned pět Češek. Ale ani jedna z nich nedokázala vybojovat umístění v první desítce.

Nejnadějněji měla závod rozběhnutý Gabriela Koukalová, která před druhou střelbou ještě vedla. Jenže stojka se jí vůbec nepovedla, udělala tři chyby a sen o vítězství se rozplynul. Nicméně fenomenálním běžeckým časem, který byl dokonce nejrychlejší ze všech závodnic, nakonec vydřela třináctou příčku se ztrátou 36,8 sekundy. O tři příčky za ní dokončila závod Veronika Vítková, která chybovala pouze jednou při střelbě ve stoje.

Jednadvacátá doběhla Eva Puskarčíková, která nedokázala navázat na úspěch ze stíhačky v Pokljuce, kde se poprvé v životě prosadila na stupně vítězů v individuálním závodě. V Novém Městě udělala jednu chybu a ztratila 52,9 sekund.

Zbylé dvě české reprezentantky se do zítřejšího stíhacího závodu nepodívají. Lucie Charvátová udělala v součtu pět chyb a to stačilo na 64. místo. Svůj debut ve Světovém poháru si odbyla mladá Markéta Davidová. Se třemi chybami se umístila na 69. příčce.

Závod překvapivě vyhrála Ruska Tatiana Akimovová, která neudělal ani jednu chybu. Za ní doběhla Francouzka Anais Chevalierová a na bronz si sáhla Američanka Susan Dunkleeová.

Program v Novém Městě na Moravě pokračuje zítřejšími stíhacími závody. V 15 hodin vyjedou na trať muži a v 17:40 ženy.

Autoři | Foto Facebook: Český biatlon

Štítky Nové Město na Moravě, sprint, Ondřej Moravec, sportovní střelba, Světový pohár v biatlonu, Martin Fourcade, Česko, Jaroslav Soukup, Michal Krčmář, Gabriela Soukalová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SP v biatlonu 2016: Nové Město na Moravě má za sebou sprinty. Na medaili se zatím čeká | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.