Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Judista Lukáš Krpálek opanoval Grand Prix v Záhřebu. Mám obrovskou radost, říká jihlavský rodák

Judista Lukáš Krpálek vyhrál Grand Prix v Záhřebu. Jihlavský rodák a dvojnásobný olympijský vítěz ve finále váhy nad 100 kg porazil Hjogu Otu z Japonska. Na turnaji této kategorie zvítězil popáté a navázal na letošní květnový triumf v Linci.

Dvaatřicetiletý Lukáš Krpálek v chorvatské metropoli postupně porazil Rumuna Vladuta Simionesca, Srba Igora Vracara, Amadoua Meiteho z Francie a v semifinále zvládl i duel s Munirem Ertugem z Turecka.

Úřadující vicemistr světa v nižší váze do 100 kg si v Záhřebu vynahradil zklamání ze začátku srpna, kdy na Masters v Budapešti vypadl už v prvním kole.  „Mám obrovskou radost, že se mi podařilo si zlepšit náladu po nepovedeném Masters," řekl Lukáš Krpálek ve videu na svazovém Facebooku. 

Všechny duely zvládl ukončit před limitem, až na finále, které došlo do prodloužení. V něm byl Ota potřetí napomínán za pasivitu a Krpálek mohl slavit výhru. „Finálový zápas byl velmi náročný: Japonec byl velmi silově vybavený a prosadit se nebylo vůbec jednoduché. Nicméně dopadlo to nejlíp, jak to mohlo dopadnout," říká spokojený jihlavský rodák.

Další start plánuje Krpálek za dva měsíce v závěru října na Grand Slamu v Abú Zabí. „Teď je před námi velký kus práce. Čeká nás náročná příprava na další turnaje, abychom vyladili chyby, které tam ještě jsou," uvedl nejlepší český judista.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lukáš Krpálek

Štítky Lukáš Krpálek, judo, Masters

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judista Lukáš Krpálek opanoval Grand Prix v Záhřebu. Mám obrovskou radost, říká jihlavský rodák | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.