Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Gladiators poprvé v sezóně klopýtli, v ofenzivní přestřelce s Nitrou prohráli 41:42

Gladiators přišli v sedmém zápase sezóny o svoji neporazitelnost. Na svém hřišti v neděli o bod podlehli Nitře, ofenzívně laděný zápas nakonec skončil 41:42. Vysočina však i nadále s náskokem vede západní skupinu Snapbacks ligy.

Souboj dvou velmi ofenzivních týmů nezklamal, ba naopak nabídl drama až do poslední sekundy. Po úvodní oťukávané zaznamenal první bodovou akci hostující tým, když quarterback Bútora našel dlouhým pasem Bíra. Gladiators zareagovali prakticky okamžitě, po přihrávkách na Mašitu a Majerčáka se dostali na hranici jednoho yardu od end zóny odkud krátkým během skóroval quarterback Dundáček, který s přispěním kickera Kodýma srovnal na 7:7.

Po podobném scénáři se Vysočina dostala i do vedení, pasy na Mašitu a Blackwooda znamenaly pozici 7 yardů před end zónou, což Dundáček svým během opět zužitkoval. Slovenský tým s odpovědí příliš neotálel a i jemu se vyplatila sázka na osvědčenou šablonu, přihrávku Bútory tentokrát zachytil Paprčka a vyrovnal. Přesto si ještě do poločasové přestávky vzali Gladiátoři vedení zpět. Po dobré práci Hlacha, Calty a Blackwooda si třetí touchdown zápasu připsal Dundáček - 21:14. 

Přetahovaná pokračovala i po obrátce. Knights opět předvedli, jak jim sedí pasová hra, když Bútora našel Kotoru, který srovnal skóre. Zanedlouho byly opět o krok vepředu domácí, kteří vytvořili slušnou pozici pro koho jiného než Dundáčka, který se ani napočtvrté nemýlil. Nitra však našla odpověď i tentokrát, Bútora oslovil Paprčku a ten po dalším catchi srovnal na 28:28.

Hned zkraje čtvrté čtvrtiny se povedeným během do end zóny blýskl domácí Blackwood, produktivní Paprčka však opět srovnal, aby se půlminutu před koncem základní doby dostal slovenský tým dokonce do vedení, to Bútorovu přihrávku v body proměnil podruhé v zápase Kotora. Dramatické chvíle však měly ještě přijít. Zbývaly tři sekundy a Dundáček přesnou přihrávkou neomylně našel receivera Majerčáka, který snížil na 41:42. Domácí se snažili strhnout zápas na svoji stranu dvoubodovou konverzí, tu ale bezchybně přečela nitranská obrana, čím zpečetila cennou výhru Knights. 

Vysočina Gladiators - Nitra Knights (7:7, 14:7, 7:14, 13:14)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Snapbacks liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators poprvé v sezóně klopýtli, v ofenzivní přestřelce s Nitrou prohráli 41:42 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.