Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj Vysočina si hned v první den Olympiády dětí a mládeže připsal pět medailí

Již první den Olympiády dětí a mládeže přinesl Kraji Vysočina pět medailí. Na kov nejcennější dosáhl slalomář David Chroustovský, mezi mladými biatlonistkami dominovala Tereza Dvořáková a v lyžařském orientačním běhu nenašel přemožitele Vladimír Srb.

FOTO: Olympiáda dětí a mládeže 2023 začala. Komu z Vysočiny dnes budeme držet pěsti?

Dvaaosmdesát mladých sportovců z Vysočiny má za sebou slavnostní zahájení jubilejního dvacátého ročníku Olympiády dětí a mládeže (ODM). Ta se koná v Královéhradeckém kraji a zažehnutím ohně ho v neděli 22. ledna slavnostně odstartovala...

David Chroustovský mezi brankami obřího slalomu předvedl nejrychlejší jízdu prvního kola, ve druém kole byl třetí nejlepší, což mu pohodlně stačilo k zisku zlaté medaile mezi mladšími chapci. V Horních Mísečkách nechal druhého v pořadí o téměr půlvteřinu.

Poměrně s přehledem získal nejcennější kov v lyžařském orientačním běhu Vladimír Srb. S časem 11:40 nechal své konkurenty daleko za sebou, druhý v pořadí ztrácel skoro dvacet vteřin. 

Hned dvojnásobné zastoupení na stupních vítězů měl Kraj Vysočina ve čtyřkilometrovém sprintu dívčího biatlonu. Bezchybná střelba a rychlý běh rezultovaly ve zlatou medaili pro Terezu Dvořákovou, na třetím místě ji zdatně sekundovala Julie Kabrdová která do cíle vrchlabského areálu dorazila o sedm vteřin později. 

Běžci na lyžích měli v pondělí na programu tříkilometrovou trať volným způsobem. Zástupce Vysočiny Matyáš Havlík nestačil jen na Jana Janatu, za kterým zaostal o pět vteřin. Zbylé soupeře ale nechal za svými zády a po zásluze bere stříbro. 

Olympiáda dětí a mládeže bude probíhat až do 26. ledna v Hradci Králové, Špindlerově Mlýně, Vrchlabí, Trutnově a Nové Pace. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto https://www.olympijskytym.cz/

Štítky olympijské hry, sport, zima, reprezentace, výprava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj Vysočina si hned v první den Olympiády dětí a mládeže připsal pět medailí | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.