Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hokejbalové béčko SK Jihlava si smlslo na rezervě Bulldogs Brno výsledkem 5:0

Po výhře nad Jundrovem se hokejbalová rezerva SK Jihlava utkala se záložním týmem prvoligových Bulldogs Brno a vyhrála přesvědčivě 5:0. Tým z Vysočiny tak potvrdil příslušnosti k elitě soutěže.

Solidně zaplněné hlediště mohlo sledovat svižný hokejbal, který přinesl i rychlou branku. O tu se postaral v barvách SK kapitán Král, jenž z kruhů propálil bezmocného Samsona. Poté měla sice Jihlava více ze hry, ale narážela na skvěle chytajícího brankáře HBK. Ten však na konci první třetiny v rozmezí sedmnácti vteřin dvakrát kapituloval. Nejprve nestačil na dorážku Smutného z bezprostřední blízkosti, následně pak na samostatný průnik Průchy.

Ve druhém dějství se začalo vylučoval na obou stranách. Nejprve to bylo domácí Brno, které mělo k dispozici početní výhodu, ale v největší příležitosti vychytal Ježek veterána Plháka. Když měla přesilovku Jihlava, tak si také vytvořila jednu nebezpečnou příležitost, jenže Apeltauer v dobré pozici rozvlnil pouze boční síť. Do druhé pauzy se tak šlo za shodného stavu jako do první, tedy 0:3.

Hned v úvodních minutách třetí třetiny mělo Brno výhodu další přesilové hry, jenže recept na navrátilce Ježka nenašlo, a tak je čekal trest v podobě úniku Apeltauera, jenž v oslabení zvýšil na 0:4. I přes další šance na obou stranách už nakonec padl pouze jeden gól, o který se postaral díky svému důrazu na brankovišti Trybuček.

Jihlava tak podruhé za sebou zvítězila bez obdržené branky a příští víkend se může těšit na souboj proti prvnímu Kyjovu, který se uskuteční v sobotu od 14 hodin na jihlavském stadionu.

„Dnešní zápas jsme hráli v okleštěné sestavě, ale ani soupeř neměl mnoho hráčů do pole, a tak byly síly vyrovnány. Celý zápas jsme měli herní převahu, jenže co mi nedokážeme dát za šance je k zamyšlení. S kvalitnějšími soupeři by nás to mohlo mrzet. Teď se musíme připravit na podzimní šlágr s Kyjovem,“ nechal se po zápase slyšet trenér Fejt.

HBK Bulldogs Brno “B“ - SK Jihlava “B“ 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Král (Hlavatý M.), 13. Smutný (Hrbáč), 13. Průcha, 34. Apeltauer (Smutný), 36. Trybuček (Smutný).

Rozhodčí: Prudík, Boháček. Diváci: 44.

Brno: Samson – Ospalý, Ryšánek, Polák, Dubnický – Zvejška, Plhák, Špaček – Závodský, Ondrejko, Mračna.

Jihlava: Ježek – Anděl, Fatrdla, Hrbáč, Materna – Hlavatý M., Trybuček, Král – Smutný, Apeltauer, Průcha – Pavlas.

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky Bulldogs Brno, SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Jundrov, FC Zbrojovka Brno, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalové béčko SK Jihlava si smlslo na rezervě Bulldogs Brno výsledkem 5:0 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.