Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejbalová rezerva SK Jihlava rozprášila Hustopeče, nasázela jim třináct gólů

Ve zcela jednoznačnou záležitost se proměnil další zápas béčka SK Jihlava v rámci Jihomoravské hokejbalové ligy. Zatímco v poslením zápase trojnásobný mistr padl v Třebíči, v jihomoravských Hustopečích si otevřel pořádnou střelnici, skóroval celkem třináctkrát!

Začátek zápasu přitom takové kanonádě nenasvědčoval. Domácí nastoupili pouze na dvě formace, přesto se do 9. minuty poměrně dobře bránili velkému tlaku SK, který často končil na brankáři Vejpustkovi. Ten byl nejlepším hráčem svého týmu, zlikvidoval 26 střel, přesto čtyřikrát kapituloval. Výrazný náskok zařídili shodně dvěma zásahy Apeltauer s Králem. V závěru třetiny vykřesal ještě pro domácí naděje Hubička.

Druhá třetina probíhala ve stejném duchu. SK měl více ze hry, Hustopeče bránily a vyrážely pouze do rychlých protiútoků. Postupem času domácím odcházely síly a převaha Jihlavy více a více rostla. Do statistik střelců se tak zapsali opět Apeltauer s Králem, kteří tak zkompletovali v polovině zápasů své hattricky. Poté skórovali i Průcha se Seborským. Minutu před druhou sirénou došlo k vážnému zranění domácího brankáře Vejpustka, za kterého  musel poslední třetinu odchytat hráč z pole.

„Náhradní“ brankář odolával nájezdům SK zdatně a dlouho, ale nakonec se za jeho zády protrhl pytel s góly, které si postupně připsali Pavlas, Hlavatý M., Trybuček a Průcha. Pro staršího z bratrů Hlavatých to byl také první gól mezi dospělými. Na druhé straně brankář Štefl ve třetí třetině příliš práce neměl, a tak se alespoň pokoušel zapojovat do rozehrávky svého týmu. Soupeř z Moravy totiž v poslední třetině již působil zcela odevzdaným dojmem.

„Do Hustopečí jsme vyrazili s tím, že musíme vyhrát a konečně se střelecky chytit. Pohled do tabulky naznačoval, že by to mohlo vyjít a průběh zápasu to potvrdil. Borci z Hustopečí našim hráčům nekladli žádný větší odpor a kluci si v tréninkovém tempu došli pro jednoznačné vítězství,“ hodnotil zápas trenér Fejt.

Jihlava tak udržela na čele tabulky krok se svými soupeři, a tak bude souboj o krále podzimu ještě hodně zajímavý. Kyjov, Hodonín, Brno i Jihlava mají shodně po jedné prohře a do konce podzimní části zbývají odehrát ještě čtyři kola. V tom další přivítá Jihlava na svém hřišti Jundrov. Repríza loňského semifinále bude mít úvodní buly od 14 hodin.

TJ Agrotec Hustopeče - SK Jihlava "B" 1:13 (1:4, 0:4, 0:5)

Branky a nahrávky: 14. Hubička (Pešák) - 9. Apeltauer (Hlavatý M.), 10. Král (Zápotočný), 12. Apeltauer (Průcha), 13. Král (Smutný, Zápotočný), 19. Apeltauer (Trybuček), 20. Král (Zápotočný, Smutný), 25. Průcha (Trybuček), 27. Apeltauer (Průcha, Hlavatý M.), 29. Seborský (Křivan), 39. Pavlas, 39. Hlavatý M., 41. Trybuček (Průcha), 44. Průcha.

Rozhodčí: Prudík. Vyloučení: 3:0. Využítí: 0:2. Střely na branku: 14:64.

Hustopeče: Vejpustek – Blažek O., Klimeš, Pešák, Heřman - Hlavatý, Kozák, Blažek R. - Brychta, Kyncl, Hubička.

Jihlava: Štefl - Anděl, Zbořil, Hrbáč, Hlavatý M. - Smutný, Zápotočný "A", Král "C" - Apeltauer, Trybuček, Průcha - Křivan, Seborský, Pavlas.

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky Hustopeče, SK Jihlava, FC Vysočina Jihlava, SK Horácká Slavia Třebíč, FC Zbrojovka Brno, AGROTEC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejbalová rezerva SK Jihlava rozprášila Hustopeče, nasázela jim třináct gólů | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.