Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Třebíčský florbalový spolek opraví nevyužívané hřiště na Polance. Zpřístupní ho veřejnosti

Třebíčský florbalový spolek Snipers Třebíč, který funguje od roku 2004, chce oživit zanedbané hřiště na Polance. Od města si ho na neurčito pronajal loni na podzim, kvůli covidu-19 totiž chtěl mít pro jinak halový sport i venkovní plochu. Po úpravě plochy a mantinelů by mohlo být hřiště přístupné od léta a spolek ho nabídne i jiným sportovním klubům a veřejnosti. ČTK to řekl předseda spolku Michal Pazderník.

„Už tento týden jsme ho (hřiště) začali uklízet, udělali jsme tam velké brigády, protože deset let žilo hřiště vlastním životem. Nikdo se o to nestaral, bylo tam listí, traviny, náletové dřeviny. Umýváme i mantinely, povrch musíme zbavit mechu," řekl Michal Pazderník.

Montáž nové plastové plochy a mantinelů má začít v květnu. Práce jsou asi na dva měsíce. Náklady spolek odhaduje na přibližně 1,5 milionu korun, 700 tisíc korun získá z rozpočtu Třebíče, požádal také o krajskou podporu, o které se ještě nerozhodlo.

Hřiště bude podle Pazderníka sloužit florbalistům i hokejbalistům na zápasy a tréninky. Bude se moci využít i jako plocha pro in-line bruslení, dopoledne by ho mohly navštěvovat školy a školky. Spolek taky počítá, že bude sídlem letních příměstských táborů.

Florbal je halový sport. Snipers trénuje na několika místech v Třebíči včetně haly obchodní akademie. Myšlenka na využití hřiště na Polance podle Pazderníka vznikla v době pandemie, kdy protikoronavirová opatření zakazovala sportování v halách. „Napadla nás Polanka, proto jsme začali zjišťovat, jestli bychom si ji mohli pronajmout, postarat se o ni, protože by tam od jara až do podzimu mohlo být venkovní tréninkové hřiště," řekl Pazderník.

Snipers Třebíč má asi 250 členů a působí pod českou florbalovou unií.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky florbal, sport, správa, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třebíčský florbalový spolek opraví nevyužívané hřiště na Polance. Zpřístupní ho veřejnosti | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.