Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na konci října proběhnou tradičně úspěšné Pístovské mokřady. Poprvé i jako mistrovství ČR v offroad trialu

V termínu 27. - 30. října proběhne v Pístově u Jihlavy další offroad akce na pomoc přírodě „Pístovské mokřady – podzim 2016“. Závodit se znovu bude dva dny - v pátek 28. (státní svátek) a v sobotu 29. Poprvé se ale akce spojí s mistrovstvím České republiky v offroad trialu.

To je významná skutečnost, na akci tak bude možnost spatřit ty nejlepší stroje i řidiče včetně dvojnásobného mistra Evropy v nejprestižnější kategorii Prototyp Bohdana Nowy. Projet se budete moci nově v legendárním speciálu americké armády Hummer (Humvee) nebo ve čtyřmístné bugině.

V pátek večer je pak na programu promítání nového českého road movie Montenegro. Těšit se znovu můžete na ženský trial nebo na bahenní soutěž Jožin z bažin. I dětem bude zase o zábavu postaráno - dětské čtyřkolky, malování na obličej, trampolína apod.

Pokud si chcete užít super prodloužený víkend plný zábavy, nemůžete 28. a 29. října na akci Pístovské mokřady + MČR v offroad trialu chybět. Více informací na http://pistovskemokrady.cz.


Představení projektu:

Akce „Pístovské mokřady“ je akce pro terénní auta ze všech koutů České republiky. Koná se dvakrát ročně v období únor - březen a září - říjen v Pístově u Jihlavy. Zajímavostí akce je, že se jedná o offroad akci na pomoc přírodě. Koly terénních aut totiž suplujeme stáda zubrů, kteří v dávných dobách chodívali pít k potokům a udržovali tak v jejich okolí podmáčenou a bahnitou strukturu povrchu. V ní pak žili dnes už vzácní a zákonem chránění živočichové jako je listonoh, žábronožka, kuňka apod.

Tato akce je schválená a podporovaná jak majitelem pozemku, tak i odborem životního prostředí a radou města Jihlava. Probíhat bude každý rok mimo vegetační období na jaře a na podzim.

Rádi bychom tuto unikátní spolupráci ochránců přírody a vyznavačů volnočasových aktivit jako je offroad, čtyřkolky apod. přiblížili široké veřejnosti. Proto bude akce „Pístovské mokřady“ přístupná nejen majitelům terénních aut, ale i divákům z celého Česka.

Foto allevents.in | Zdroj Pístovské mokřady

Štítky Česko, Jihlava, terénní vozidlo, Armáda Spojených států amerických, Hummer, Evropa, HMMWV, Černá Hora, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konci října proběhnou tradičně úspěšné Pístovské mokřady. Poprvé i jako mistrovství ČR v offroad trialu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.