Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Historické stříbro pro jihlavskou malou kopanou. Finanční odměna poputuje postiženým z jižní Moravy

Těsně po finále byli zklamaní, přestože dosáhli na historicky nejlepší umístění. Řeč je o jihlavském výběru malé kopané, který ve finále celostátní Superligy až po prodloužení prohrál s obhájci z Brna.

Poprvé celostátní Superliga vyvrcholila formátem Final four. Jihlavská reprezentace nejprve v semifinále porazila Most poměrem 7:4. když po vyrovnaném poločase upravila taktiku a zlepšeným výkonem si vysloužila pozvánku do finálového souboje.        

V něm Jihlavany čekalo Brno, hegemon české malé kopané, který dominoval v posledních dvou letech. Bojovná Jihlava ale velmi vzdorovala, velkého favorita trápila po celý zápas. Na konci druhého poločasu totiž na 3:3 vyrovnal Šuta a poslal finálový duel do prodloužení. V něm už byli šťastnější Brňané, kteří dvěma góly strhli vítězství na svoji stranu.    

„Bylo to vyrovnané utkání. Myslím, že druhou půlku jsme byli lepší, zatlačili jsme Brno a když jsme dali na 3:3, tak jsem věřil, že to zvládneme. Pak si necháme dát zbytečný hloupý gól. To je fotbal a myslím, že se nemáme za co stydět,“ uvedl jihlavský Daniel Kavka, který vstřelil ve finále dva góly. „Raději bych tyto branky vyměnil za to, že bychom vyhráli,“ dodal.

„Druhé místo je ale skvělým úspěchem, je to historicky nejlepší umístění jihlavského výběru,“ hodnotí s týdenním odstupem výsledek prezident jihlavské malé kopané Ondřej Lapeš. „Bohužel i tak pořád převládá zklamání, že jsme nezískali zlato. Nicméně čas ukáže, že i druhé místo je výborné.“

Dle Lapeše nastupovala tento ročník za jihlavský výběr nejstabilnější sestava. „Těch nečekaných změn bylo málo a hráči, kteří nastoupili místo hráčů základní sestavy, podali vždy dobrý výkon. Navíc bych i řekl, že kluky to začalo ještě více bavit, že hrajeme dobře a jsou výsledky,“ chválí si.

Konečné druhé místo v Superlize znamenalo kromě významného sportovního  úspěchu i finanční odměnu 25 tisíc korun. Vzhledem k nedávným událostem ji však vedení Malé kopané věnuje pomoci poškozeným tornádem. „Jsem domluven s partou kluků, kteří tam jezdí každý víkend makat a proplatíme jim materiál, který budou potřebovat, vždy proti účtence.  Chci, aby ta pomoc byla opravdu cílená,“ popisuje bohulibý záměr Ondřej Lapeš.   

Semifinále Superligy malého fotbalu mužů

Jihlava – Most 7:4 (3:3)

Branky: Antonín Plichta 2, Robin Hrobař, Robin Demeter, Radim Šuta, Daniel Kavka, Jaroslav Cech – Daniel Kasal 2, Václav Šlégr, Jakub Polák

Finále Superligy malého fotbalu mužů

Brno – Jihlava 5:3 (2:1) po prodloužení

Branky: Tomáš Pospiš 2, Tadeáš Zezula, Patrik Levčík, Jakub Dobšíček – Daniel Kavka 2, Radim Šuta

Sestava Jihlavy na Final Four Superligy:

Brankáři: Konrád Lukáš, Kubica David (oba Starlet)

Obrana: Chramosta Jan (Abus Gastro), Ošmera Petr (Starlet), Kučera Zdeněk, Kavka Daniel (Oba SEDMÍK-Some Jihlava)

Útok: Hrobař Robin, Cech Jaroslav (oba Starlet), Demeter Robin „C“ , Šuta Radim (oba SEDMÍK-Some Jihlava), Svoboda Richard (Abus Gastro), Plichta Antonín (FC Hranatá Koule)

Ohodnoť článek

Foto superliga.cz

Štítky malá kopaná, Jihlava, Superliga, finále, Jihomoravský kraj, Evropská Superliga, FC Zbrojovka Brno, FC Vysočina Jihlava, fotbal, FK Baník Most, Jakób Polak, Antonín Plichta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historické stříbro pro jihlavskou malou kopanou. Finanční odměna poputuje postiženým z jižní Moravy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.