Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Loni jim cestu za titulem zatarasil covid, dosáhnou Gladiátoři na trofej letos? Liga začíná v červenci

Tým mužů Gladiators se mohl minulý týden konečně po dlouhé pauze začít připravovat na svojí soutěž, jejíž začátek Česká asociace amerického fotbalu vyhlásila na 10. července. O jejím formátu se ještě rozhodne.

Dokončit to, co loni začali, ale kvůli covidu nedokončili. Takové je smýšlení organizace Vysočina Gladiators, která loni Paddock ligou, nejvyšší soutěží amerického fotbalu u nás, procházela jako nůž máslem a brousila si zuby mistrovskou trofej. Její cestu ale zastavilo rozhodnutí asociace, která kvůli covidové pandemii a souvisejícím opatřením odhlasovala ukončení sezóny.

V tuto chvíli ještě není jasné, kolik týmů se letošního ročníku Paddock ligy zúčastní a do jakého formátu se poskládají. Jisté je to, že hrát se začne o druhém červencovém víkendu (10. - 11. 7.) Své domácí zápasy Gladiátoři opět odehrají na stadionu FC Vysočina, jejich termíny budou zveřejněny v nejbližších týdnech.

Kádr A-týmu je již téměř kompletní a začátkem června ho doplní ještě americký quarterback, jímž bude letos Clark Hazlett, který působil na univerzitě Linfield college v Oregonu. Po loňském působení klub opustili hráči Prague Black Panthers, kteří letos hrají za svůj klub v rakouské AFL. Místo nich přichází defenzivní lineman Matěj Večes, který z důvodu zranění nehrál a působil jako trenér u Prague Mustangs. Ofenzivní lajnu posílí Jakub Králík, který v minulosti působil několik let v německé GFL.

Gladiators se však nesoustředí jen na mužský tým, hledí i k mládeži. Stále probíhají nábory do mládežnické akademie, hledají se hráči hráče do všech věkových kategorií. Do bezkontaktního flag fotbalu chlapce i dívky narozené v letech 2005 - 2010, do tackle fotbalu poté chlapce narozené v letech 2000 - 2005.

Stávající týmy juniorů U21, dorostenců U18 a flag U15 již dva týdny trénují a jejich soutěže proběhnou na podzim.

Ohodnoť článek

Foto Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Paddock liga, soutěž, Česká asociace amerického fotbalu, COVID-19, FC Vysočina Jihlava, Prague Panthers, Oregon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni jim cestu za titulem zatarasil covid, dosáhnou Gladiátoři na trofej letos? Liga začíná v červenci | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.