Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vítězem Jihlavské 24 MTB se stal počtvrté Tomáš Kozák

Vítězem letošního šestého ročníku čtyřiadvacetihodinového závodu horských kol v Jihlavě se stal Tomáš Kozák před Ondřejem Krejčíkem (oba Plzeň) a jihlavským závodníkem Radkem Musilem. Kozák zvítězil celkově počtvrté, ujel 542 kilometrů. V historii závodů Jihlavská 24 MTB je to absolutní rekord. ČTK to řekl ředitel závodu Jiří Holoubek.

„Závod byl velmi vyrovnaný, favoritů bylo několik. Mimo jiné například Pavel Macháček, který startoval v kategorii mužů nad 40 let a s Kozákem se přetahovali o vítězství až do konce,“ řekl Holoubek. Na trati soupeřily necelé čtyři stovky závodníků, závod zajišťovalo 124 dobrovolných pořadatelů.

Letošní závod byl podle organizátorů z jihlavského spolku Sliby - Chyby ve znamení řady nej. „Největší počet ujetých kilometrů vítěze závodu, nejrychlejší trať a nejlepší počasí z dosavadních šesti ročníků,“ vypočítal Holoubek. Mezi superlativy podle něj patří i skutečnost, že závod se letos obešel bez vážnějšího úrazu.

ČTĚTE TAKÉ: FOTO A VIDEO: Jihlava pořádá již pošesté závod horských kol Jihlavská 24 MTB 

Extrémní vytrvalostní závod je už tradičním účastníkem letos pětidílného Československého seriálu 24 hodin MTB. V Jihlavě se koná od roku 2011.  Trasa prochází historickým městským centrem, zatímco jinde se závodí v přírodě. Závodní okruh s převýšením 180 metrů vedl městským parkem Heulos, Březinovými sady ke Staré plovárně a zpátky ulicemi města a přes centrální Masarykovo náměstí. Závodníci jezdili po zpevněných cestách, asfaltu i žulové dlažbě.

Podle Holoubka organizátoři před šesti lety uvažovali o pořádání pěti ročníků závodu. „Teď už o rok přesluhujeme, ale vzhledem k zájmu závodníků, dobrému ohlasu u veřejnosti a výrazné podpoře města, kraje i sponzorů zřejmě budeme pokračovat dál,“ uvedl Holoubek. Spolek Sliby - Chyby kromě květnového závodu Jihlavská 24 MTB pořádá také Jihlavský půlmaratón, který se letos uskuteční 11. září.

Autoři | Foto Jihlavská Drbna

Štítky horské kolo, Jihlava, Radek Musil, Plzeň, Pavel Macháček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězem Jihlavské 24 MTB se stal počtvrté Tomáš Kozák | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.