Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

V sobotu odstartuje šestý ročník cyklistického závodu Jihlavská 24 MTB

Už šestý ročník vytrvalostního závodu horských kol, Jihlavská 24 MTB, odstartuje tuto sobotu (21. května) z Masarykova náměstí. Pořádání se společně ujali členové spolku SLIBY – CHYBY a město Jihlava.

Závod se znovu pojede v rámci Dema Československého seriálu 24 MTB. V kategorii jednotlivců, dvojic, čtveřic a pěti až osmičlenných týmů se na Vysočině uskuteční závody na 12 a 24 hodin. Slavnostní start je v pravé poledne v sobotu 21. května na Masarykově náměstí v Jihlavě.

Kemp tradičního jihlavského závodu se vrací na louku u areálu letního kina v lesoparku Heulos. K drobným úpravám dojde na trati, která měří 8 kilometrů a jejíž celkové převýšení je 100 metrů. „Pojede se znovu přes dětské hřiště, kde bude mostek, kolem retenční nádrže pod starý Brněnský most,“ popisuje ředitel závodu Jiří Holoubek.

V itineráři zůstává loňská novinka, oblíbená legalizovaná „zkratka“. „Loni jsme tento úsek pojmenovali downhill, letos to bude Honzíkova cesta,“ líčí ředitel největšího závodu svého druhu v ČR.

Návštěvníci Jihlavské 24 MTB nebudou ochuzení ani o tradiční minifestival, který se uskuteční v pátek 20. května v areálu letního kina na Heulose. Vystoupí celkem tři kapely, El´brkas (od 18:30), The Tap Tap (od 20:15) a Keks (od 21:30). „The Tap Tap nás zaujali při loňském vystoupení na jihlavském Masarykově náměstí. Jsou absolutně strhující,“ chválí Holoubek nevšední kapelu studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu.

Pořadatelé navíc chystají návrat doprovodného dětského závodu, který odstartuje v sobotu 21. května ve 14 hodin, přímo v areálu na Heulose. Prezentace malých závodníků začne ve 13 hodin. Startovné  je zdarma.

Vyhlášení výsledků dvanáctihodinovky proběhne v neděli od 9 hodin, vítěz čtyřiadvacetihodinovky bude znám ve 13 hodin.

 

 

Foto www.jihlavska24mtb.cz

Štítky Jihlava, Kraj Vysočina, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu odstartuje šestý ročník cyklistického závodu Jihlavská 24 MTB | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.