Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zemřel Ivan Lysa, ikona jihlavského volejbalu. Jeho přátelé plánují vzpomínkovou akci

V neděli 7. února zemřel ve věku 76 let sportovec, hráč, trenér a rozhodčí – ikona jihlavského volejbalu – Ivan Lysa. V roce 2005 mu byla udělena Cena města Jihlavy za celoživotní přínos v oblasti sportu.

Tento nadšený sportovec celý svůj život zasvětil volejbalu. Nejdříve jako hráč, později jako trenér dívčí mládeže, s níž během aktivních tří desítek let dosáhl mnoha úspěchů.

„Volejbaloví hráči i amatérská veřejnost Ivana Lysu znali i jako autoritativního a nekompromisního rozhodčího, který vždy nade vše vyznával fair play. Sportovci ho dlouhá léta mohli potkávat na antukových kurtech SK Jihlava nejen jako hráče a trenéra, ale i jako pracovitého a obětavého správce areálu,“ jmenuje Aneta Hrdličková z jihlavského oddělení vnějších vztahů.

Poslední rozloučení s Ivanem Lysou proběhne v pátek 12. února, kvůli aktuálním vládním nařízením však nebude veřejné. „Jakmile ale skončí toto období, uspořádají jeho volejbaloví přátelé vzpomínkovou sportovní akci pro všechny, kteří byli Ivanovi blízcí," doplnila Hrdličková. 

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky Ivan Lysa, úmrtí, sport, volejbal, Jihlava, trenér, SK Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel Ivan Lysa, ikona jihlavského volejbalu. Jeho přátelé plánují vzpomínkovou akci | Míčové sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.