Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dukla načala novou sezónu vítězně, Kadaň porazila 3:1

Hokejisté Dukly vkročili do nové prvoligové správnou nohou, v prvním kole nového ročníku porazili Kadaň poměrem 3:1. Otloukánek minulé sezóny ale nepůsobil odevzdaně, domácí Jihlava musela pro první tři body pořádně zabojovat.

Dukle vyšel začátek zápasu dobře. Harkabus ještě minul, ale stejný hráč nahrál v 7. minutě Matěji Pekrovi, který v hned první přesilovce sezóny načal skóre. Ve druhé polovině třetiny přišly velké chvíle Jana Holého. Jeho první ránu Galuška ztlumi, ale 18. minutě zamířil přesně nad jeho levé rameno - 2:0.

Ve druhé periodě byl ale obraz hry docela jiný. Kadaň se výrazně zlepšila a relativně rychle snížila, když Matěj Chalupa využil své rychlosti a prostřelil Brože v brance Dukly. A rovnou srovnat mohl Matýs nebo Machač, domácí gólman byl však už na místě. Naopak zvýšení vedení Jihlavy měl na holi Pekr, střela do protipohybu brankáře však branku minula.

Třetí třetina přinesla vyrovnaný boj, ale bez velkých příležitostí. Nakonec byl v závěru efektivnější červenožlutý tým. Na 3:1 mohl zvýšit Kolář, ale až 56. minuta přinesla uklidnění. Závar způsobila Holého rána, na brankovišti dobře působil Poletín, ale až zásluhou Lichance přešel puk brankovou čáru.

HC Dukla Jihlava - SK Trhači Kadaň 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Pekr (Harkabus), 18. J. Holý (Poletín, Čachotský), 56. Lichanec (Poletín, J. Holý) – 28. M. Chalupa

Rozhodčí: Doležal, Veselý – Polák, Roupec. Diváci: 1 264

Jihlava: Brož – Piegl, Pohl, Holý, Staněk, Kolář, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Poletín, Čachotský, Lichanec – Fronk, Zeman, Jiránek – Harkabus, Čermák, Chlubna.

Kadaň: Galuška – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, T. Pavelka, Klodner, Novák – Klíma, Kůs, Čech – M. Chalupa, Chlouba, M. Zabloudil – Dubský, Machač, Matýs – J. Müller, Rindoš, Z. Zabloudil.

 

 

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kadaň, první liga, hokej, Sportovní klub Kadaň, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Jan Holý, Matěj Chalupa, HC Dukla Jihlava, Johannes Peter Müller

Dukla načala novou sezónu vítězně, Kadaň porazila 3:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.