Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Dukla Jihlava nezvládla domácí zápas s Havířovem, prohrála 2:4

Poprvé v novém roce se jihlavská Dukla představila na domácím kluzišti. A poprvé od září odjížděla po závěrečném hvizdu do kabin bez bodu. Po dvou třetinách duelu s Havířovem svítil ještě nerozhodný stav, ale poslední dějství patřilo Slezanům, kteří si odváží cennou výhru 4:2. Dukla zůstává i po 39. kole první ligy na třetím místě tabulky.

Domácí vstoupili do utkání aktivně, po Grígerově nepřesné střele nastala před brakářem Lacem trma vrma, ze které se Havířovští osvobodili. Hůře s nimi bylo v 11. minutě Grígera našel mezi kruhy Davida Březinu, který pohotově zacílil do šibenice - 1:0. Vzápětí těsně minul domácí Malec. A tak udeřilo na druhé straně, při přesilovce nahodil od modré Jiří Krisl a puk k překvapení všech propadl až do sítě. Ve druhé polovině třetiny se šance střídaly na obou stranách. Nejprve jihlavský Skořepa ani nadvakrát Laca nepřekonal, poté havířovský Štumpf nezvedl kotouč přes Škarkovy betony. Ani Grígerova sražená střela nerozhodný stav v první třetině nezměnila.

Prostřední třetinu načal střelou Diviš, avšak Laco se překvapit nenechal. Hned poté se proti Kankovi vyznamenal Škarek, další havířovská střela už jeho branku minula. Ve 29. minutě se ale Havířovsští už radovat mohli. Matějekův pokus Škarek lapil, ale v následné tlačenici se nejlépe vyznal Tomáš Gřeš, který upravil skóre na 1:2. O dvě minuty později mohl navýšit vedení Štumpf, ale trefil jen tyč jihlavské branky. To hosty mrzelo, protože Dukla z protiútoku vyrovnala - v situaci 2 na 1 prostrčil Březina puk na Grígera, který v rychlosti provedl blafák a s přehledem zakončil. 

Úvod třetího dějství patřil hostům. Kotala se prosmýkl až před Škarka, ale zakončit už nedokázal. O něco později Maliník oslovil Štumpfa, který sice puk propasíroval mezi betony, ale jihlavský bek dokázal těsně před čárou nebezpečí zažehnat. Další velkou šanci měl opět Kotala, ale Jihlavští ani tuto situaci jako varování nebrali a byli brzy potrestáni. Zdálo se, gólman Škarek má kotouč schovaný pod svým tělem, ale než rozhodčí pískl, doklepl ho do branky Jakub Kotala, který tak Havířovu vrátil v 53. minutě vedení. Ke konci Dukla zkusila power play, ale nejenže neskórovala, ale inkasovala. Do prázdné branky zacílil Martin Lenďák, který upravil výsledný stav na 2:4.

HC Hukla Jihlava - AZ Havířov 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Branky: 11. Březina, 32. Gríger – 12. Krisl, 29. Gřeš, 53. Kotala, 60. Lenďák.

Rozhodčí: Pražák – Kreuzer, Štětina.

Diváci: 1784.

Jihlava: Škarek – Parýzek, Kaláb, Bilčík, Baránek, Dobrovolný, Štebih, Šafář – Flek, Skořepa, Důras – Diviš, Gríger, Březina – Jícha, Melenovský, Kohout – Beránek, Malec, Anděl.

Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, Mazanec, Bahounek, Punčochář, Graca – Štumpf, Pechanec, Maliník – Kanko, Hudeček, Okál – Kotala, Sedláček, Kalus – Matějek, Bednář, Gřeš.

 

Foto www.hc-havirov.cz

Štítky HC AZ Havířov 2010, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Jakub Kotala, David Březina, Tomáš Gřeš, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava nezvládla domácí zápas s Havířovem, prohrála 2:4 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.