Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Devatenáctiletý odchovanec Lukáš Anděl pokračuje v Dukle, smlouvy pro další hráče se dolaďují

Jihlavský odchovanec Lukáš Anděl bude i nadále rozvíjet svůj talent v domovské Dukle. Devatenáctiletý útočník se s vedením klubu dohodl na roční smlouvě. Podmínky prodloužení kontraktu se dolaďují i v případě obránce Václava Půži, situace kolem dalšího beka Vlastimila Bilčíka je zatím nejasná.

Po sezoně 2016/2017, kdy na jejím konci slavila Dukla Jihlava postup do nejvyšší soutěže, došlo ke změnám v kádru. Někteří hráči z postupové party už nebudou v týmu pokračovat. Buď jim skončilo hostování nebo jim nebyla nabídnuta nová smlouva.

V nové sezoně se tak v jihlavském dresu nepředstaví Miroslav Svoboda (konec hostování z Třince, nově bude působit v Plzni), Jiří Říha (konec hostování z Liberce, nově Mladá Boleslav), Šimon Szathmáry (konec hostování z Chomutova), Patrik Danišovský, Aleš Jergl (oba konec hostování z Olomouce), Lukáš Jícha, David Březina, Filip Dundáček, Michal Důras a Jiří Dobrovolný. Kariéru ukončil gólman Lukáš Sáblík.

Otazník v této chvíli visí nad dalším působením obránce Vlastimila Bilčíka. „Prozatím nedošlo k dohodě mezi námi a hráčovým agentem. Naše představy se rozcházejí," vysvětluje Bedřich Ščerban. Před podpisem je i kontrakt s dvacetiletým obráncem Václavem Půžou. „Zde věřím, že dojde k dohodě o smluvních podmínkách," doplňuje Ščerban.

Talentovaný devatenáctiletý útočník podepsal v Dukle novou smlouvu. Po konci sezony 2015/2016 uplatnila Dukla na svého odchovance opci, nyní se obě strany dohodly na roční smlouvě. „Jednání bylo ze strany klubu velmi rychlé a korektní. Nabídku jsem dostal hned po sezoně a byl jsem rád, že jsme se s panem Ščerbanem nakonec dohodli na jednoleté smlouvě. Mohu dále pokračovat i v dalším ročníku v tomto klubu, kde jsem spokojen,“ prozrazuje Lukáš Anděl.

V právě skončené sezoně naskočil i do několika zápasů juniorů Dukly, kde v sedmi zápasech nasbíral 17 bodů za 6 gólů a 11 asistencí. Po extralize juniorů, WSM Lize a baráži o extraligu jej nyní čeká i tuzemská nejvyšší soutěž. „Je to pro mě velká výzva, extraligu jsem si chtěl od mala vždycky zahrát, takže se na ni hodně těším. Vím, že to bude ještě o stupeň těžší, než nyní, takže se na nejvyšší soutěž musím dobře připravit,“ ví moc dobře Lukáš Anděl. „Věřím v to, že pokud se tu sejde dobrá parta jako loni, tak to bude opět výborná sezona,“ zakončuje rozhovor.

Foto www.hokej.cz | Zdroj www.hcdukla.cz

Štítky dukla, anděl, smlouva, prodloužení, extraliga, soutěž, Bedřich Ščerban, HC Dukla Jihlava, Miroslav Svoboda, Jiří Říha, Šimon Szathmáry, David Březina, Michal Důras, Lukáš Sáblík, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Devatenáctiletý odchovanec Lukáš Anděl pokračuje v Dukle, smlouvy pro další hráče se dolaďují | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.