Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Na Moravě se nedařilo, Dukla prohrála v Přerově 2:3

Čtyři zápasy. Přesně tak dlouho trvala vítězná série Dukly Jihlava. Páté vítězství v řadě už ale tým z Vysočiny nepřidal, v zajímavém zápase prohrál se ZUBRem Přerov v poměru 2:3. Na pátém místě Dukly v tabulce WSM ligy se nic nemění.

Už od počátku viděli diváci záživný hokej v dobrém tempu a se šancemi na obou stranách. V té první se ocitl hostující Anděl, ale do odkryté branky puk neusměrnil. Na druhé straně zahrozil Mrázek, Honzík v brance Dukly se překvapit nenechal. Skórem pohnul až v 9. minutě Procházka, který už neměl těžkou úlohu po přesné kombinaci svých spoluhráčů. Z vedení se ale Zubři neradovali dlouho. O necelé dvě minuty poté se na důrazem na brankovišti prosadil jihlavský Kohout. Stejný hráč mohl Duklu dostat do vedení, v samostaném úniku však orazítkoval tyč a puk se následně schoval pod Klimešovy betony. Domácí gólman se vyznamenal i při šancích Grebenjuka a Diviše, na druhé straně proti Dostálkovi čaroval Honzík.

Stejný hráč byl v permanenci i na začátku druhé třetiny, Matai na něj však nevyzrál. Lépe se ale vedlo ve 24. minutě Procházkovi, kterému na druhý gól večer asistoval Grof. Poté zahrozila Dukla, nejprve na Klimešovi ztroskotal Anděl, hned za chvilku nezamířil přesně Alekseev. Jakmile na druhé straně Honzík nadvakrát pokryl pokusy Dostálka, zahřmělo před brankou Zubrů. Diviš přihrával a Semanovu skrytou střelu zastavila až síťka v domácí brance. To se psala poslední minuta druhé třetiny.

Přestože měla Dukla v úvodu třetí třetiny k dispozici přesilovku, nebezpečno bylo spíše před Honzíkem. Z ideální pozice minul Pala, poté brankář Dukly překazil hattrick Procházkovi. Přerov se v těchto chvílí dostal do velkého tlaku a resultovaly z toho další přesilové hry, v jednu chvíli i dvojnásobná. Během ní nastřelil břevno Chmělíř, akce ale pokračovala a po Grofově pumelici od modré nakonec Honzík v 55. minutě kapituloval. Jihlavě nezbývalo něž vrhnout svoje síly do útoku. Vytvořila si převahu, z množství šancí zmiňme tu Divišovu, ale Klimeš byl v těchto chvílích excelentní. Když pak trefil spojinici hostující Šafář, bylo jasné, že tři body zůstanou doma. Nic na tom nezměnila ani závěrečná power play Dukly.  

 

HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky: 9. Procházka, 24. Procházka, 55. Grof – 11. Kohout, 40. Seman.

Rozhodčí: Trombík – Barteček, Konvička.

Přerov: Klimeš – Chmelíř, Grof, Pala, Sedlák, Běhal, Ferenc – Procházka, Pšurný, Dostálek – Mrázek, Matai, Sikora – Goiš, Popelka, Stoklasa – Š. Kratochvíl, Hrazdira.

Jihlava: Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Dundáček, Grebenyuk, Zadražil, Dobrovolný – Kohout, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Anděl – Březina, Melenovský, Jícha – Alekseev, Gríger, Harkabus.

Foto: www.hokejprerov.cz

 

Štítky FK Dukla Praha, HC Zubr Přerov, Morava, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Moravě se nedařilo, Dukla prohrála v Přerově 2:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.