Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla Jihlava zvítězila 3:2 v Českých Budějovicích a do extraligy už má hodně blízko!

Dukla Jihlava v dalším dramatickém utkání uspěla na ledě Českých Budějovic poměrem 3:2 a do extraligy jí schází jediný krůček. Na prvním místě průběžné tabulky prolínací soutěže má dvě kola před koncem náskok pěti bodů na tandem Pardubice - Karlovy Vary.

Do zápasu vstoupili domácí hodně zhurta. Hřebejk měl sám před brankou dost času, ale zacílil jen do Svobody. Na něm si později vylámal zuby po ztečované Chovanově střele i Čermák. To v 8. minutě už gól padl, ale na druhé straně hřiště. Ve dvojnásobné přesilovce se do puku opřel David Kajínek a jeho projektil se zastavil až v síti za Kváčou. Motor se pak dostával do dalších možností. Hřebejk orazítkoval jen tyč a po závaru si Pajič vylámal zuby na famózním Svobodovi.

Dukla nakládala se svými šancemi efektivněji. V další přesilovce na začátku druhé třetiny nabil zpoza branky Zeman Filipu Semanovi, který chladnokrevně zvýšil na 0:2. Z mezikruží vychytal jihlavský gólman Chovana, ale ve 25. minutě už přece jen inkasoval z hole Jána Muchy, který při signalizované výhodě přesně zamířil na zadní tyč - 1:2. Motor se měl do útoku i dále, Chovan ale znovu nastřelil jen brankovou konstrukci. Přesto domácí ještě do sirény vyrovnali, když Tomáš Nouza vyslal pokus z téměř nulového úhlu a kotouč prošel Svobodovy nad ramenem do sítě - 2:2. 

Na začátku třetího dějství uháněl na Kváču Důras, budějovický gólman skvěle zasáhl. Na druhé straně kluziště si ramenem proti Suchánkovi poradil Sovoboda, stejně jako proti následnému pokusu Chovana. Neschopnost domácích ztrestala Dukla v 51. minutě. V úniku dva jednoho naservíroval Jiránek puk Josefu Skořepovi, který byl neomylný - 2:3. Obrovský tlak Budějovic pak defenzíva Jihlava přestála a tým z Vysočiny se tak mohl radovat ze zisku tří bodů, které znamenají výrazné přiblížení se extralize!

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Mucha (Babka, Vak), 38. Nouza (Vlček) – 8. Kajínek (Důras, J. Skořepa), 21. F. Seman (Zeman), 51. J. Skořepa (Jiránek, Šidlík).

Rozhodčí: Hribik, Svoboda – Jelínek, Komárek. Diváci: 6 421 (vyprodáno).

České Budějovice: Kváča (Gába) – Fillman, Novák (C), Pavlin, Pýcha, Suchánek, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, M. Čermák (A) – Nouza, Vlček, Heřman – Hřebejk (A), Vak, Rob – Dostálek, Babka, Šulek – Bárta.

Jihlava: Svoboda (Brož) – Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb – Jiránek, Skořepa, Anděl – Čachotský (C), Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – D. Čermák, Březina, Jícha – Danišovský.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky SK Dynamo České Budějovice, HC Dukla Jihlava, FK Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, David Kajínek, FC Vysočina Jihlava, Ján Mucha, Tomáš Nouza, FK Dukla Praha, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava zvítězila 3:2 v Českých Budějovicích a do extraligy už má hodně blízko! | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.