Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla Jihlava znovu za dva body! Proti Karlovým Varům byla v nájezdech stoprocentně úspěšná

Dukla Jihlava i nadále drží vítěznou barážovou bilanci. I z pátého zápasu prolínací soutěže odchází tým z Vysočiny jako spokojenější z obou týmů. V pátečním zápase ve třetí třetině Dukla nejprve vyrovnala, aby pak v samostatných nájezdech byla bezchybná a brala důležité dva body do tabulky. V té má aktuálně na prvním místě čtyřbodový náskok před Pardubicemi a dnešním soupeřem.

Úvod zápasu patřil hostům, ale ze žádné slibné šance nespěli. Jihlavě patřila druhá polovina prvního dějství, ani Jergl, ani Danišovský nemířili přesně. Podobně si vedl ostrostřelec Říha, dvakrát však ztroskotal na gólmanovi Honzíkovi. Hezká akce se povedla i Čachotskému, k brance chyběl jen kousek.

Co se nepovedlo na konci první, to se povedlo na začátku druhé třetiny. Ve 23. minutě zužitkoval přesilovku Petr Šidlík, který přijal přihrávku Zemana a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. O půl minuty později bylo vyrovnáno. Bilčík v úniku fauloval Ondřeje Beránka, který se poté v trestném střílení trefil přesně nad Svobodovu lapačku - 1:1. Hosté poté mohli jít do vedení, ale Beránek nebo Rohan neměli potřebné střelecké štěstí. Za Duklu to zkoušel Březina, Honzíkova lapačka byla proti.

Karlovy Vary začaly třetí třetinu tlakem a ve 46. minutě se jim vyplatil. Gríger vyhrál buly pro Jakuba Fleka, který zápěstím prostřelil Svobodu - 1:2. V 50. minutě bylo vyrovnáno, když Dukla využila další početní převahu. Šidlík nabil Tomáši Kalábovi, který mířil přesně pod břevno. Jihlava zvýšila aktivitu, ale poslední šanci normální hrací doby měl karlovarský Gríger, do černého ale nezamířil.

V prodloužení branka nepadla, proto musely rozhodnout nájezdy. Za domácí byli úspěšní všichni exekutoři - Čachotský, Seman i Zeman. Na druhé straně selhal Flek, což znamená další dva body pro Duklu do barážové tabulky.

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 3:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Šidlík (Zeman, Čachotský), 50. Kaláb (Šidlík), rozh. náj. Zeman – 24. O. Beránek (TS), 46. Flek (Gríger).

Rozhodčí: Hradil, Souček – Gebauer, Lederer. Diváci: 5513.

Jihlava: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb – Důras (A), J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Danišovský, Březina, Jergl.

Karlovy Vary: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák, Weinhold, Baldajev – Mikulík, Dušek, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Kindl – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, Tuominen.

Průběžná tabulka baráže o extraligu po 5. kole: 1. Jihlava (11 bodů), 2. Pardubice (7), 3. Karlovy Vary (7), 4. ČEZ Motor (5). 
 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Energie Karlovy Vary, HC Dynamo Pardubice, Petr Šidlík, Kraj Vysočina, Ondřej Beránek, Jakub Flek, ČEZ, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava znovu za dva body! Proti Karlovým Varům byla v nájezdech stoprocentně úspěšná | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.