Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Úspěšný vstup do semifinále! Dukle stačil k výhře nad Kladnem jediný gól

Brankově chudé bylo první utkání semifinálové série mezi Duklou Jihlava a Rytíři Kladno. Příznivcům červenožlutých barev to ale příliš nevadilo, protože jediný gól zápasu vsítil jihlavský útočník Radek Hubáček. Tým z Vysočiny vede v sérii 1:0.

Do první velké šance zápasu se dostal kladenský Tenkrát, který tváří v tvář Svobodovi nastřelil bekhendem tyčku. Poté nebezpečně střílel Strnad, jihlavský brankář byl ale pozorný.

Dukla se rozehrála až ve druhé třetině, jako první pořádně ohrozil kladenskou branku Bilčík, v pádu těsně přestřelil. Nepřesně střílel i jeho spoluhráč Říha, na druhé straně Klozovu střelu skryl do lapačky Svoboda. Stejnou částí výstroje zkazil radost domácím Šidlíkovi Cikánek.

Chvíli nato, ve 33. minutě, se už Jihlavané radovat mohli. Radek Hubáček se nesmírnou bojovností dostal k puku, z mezikruží jej vypálil a ten se překutálel přes kladenského gólmana a zastavil se až v síti - 1:0. Po obdržené brance Kladno zvedlo aktivitu, ale jen se zastřelovalo nebo se zakvěl jihlavský Svoboda. Mluvíme o příležitostech Pekra, Burgera nebo Kubíka.

Na začátku třetí třetiny domácí Zeman užuž zametal do prázdné brány, kladenský bek byl ale pozorný. Na druhé straně Machač ve velké šanci trefil jen boční síť, poté se blýskl Svoboda při ráně Burgera. Když pak včas sklaply jeho betony i při střele Svobody a Cikánek si pohlídal Důrasovův pokus, bylo jasné, že první bod v sérii si připíše Dukla Jihlava.

Druhé utkání semifinále se hraje v úterý 14. března v 17:30.

HC Dukla Jihlava - HC Rytíři Kladno 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branka: 33. Hubáček.

Rozhodčí: Horák, Würtherle – Jindra, Kreuzer. Diváci: 4026.

Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Půža, Kaláb, Šidlík – Diviš, J. Skořepa, Jiránek – Jergl, Hubáček, Důras (A) – Zeman, F. Seman (A), Čachotský (C) – Danišovský, Anděl, Březina.

Kladno: Cikánek (Hanuljak) – P. Hořava (A), J. Drtina, David Růžička, Repe, Ptáček (A), Ulrych, Kehar – D. Tůma, Burger (C), J. Kloz – Jánský, R. Přikryl, J. Strnad – P. Ton, Machač, Tenkrát – Gratton, Kubík, Pekr.

 

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky SK Kladno, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Rytíři Kladno, semifinále, David Růžička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úspěšný vstup do semifinále! Dukle stačil k výhře nad Kladnem jediný gól | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.