Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Dukla Jihlava slaví další vítězství, Frýdek-Místek přetlačila 2:1 a upevnila si druhé místo

Jihlavská Dukla si po dnešku přiblížila jistotu druhého místa. V 50. kole první ligy těsně porazila soupeře z Frýdku-Místku 2:1 a dostala se přes stobodovou hranici. Na první České Budějovice ztrácí šest bodů, před třetím Kladnem má náskok čtyři body.

Dukla Jihlava nastoupila s obměněnou sestavou, kvůli zdravotním indispozicím nenastoupila řada stabilních hráčů a příležitost tak mimo jiné dostali i junioři Váňa a Vála.

A jako by se to na výkonu Dukly v první třetině projevilo. Hosté byli o něco aktivnější, domácí Škarek se blýskl při šancích Samiece a Kanii, za domácí odpovídal Čachotský a Zeman. Největší možnost úvodního dějství promarnil Flok, který nastřelil jen břevno jihlavské svatyně. V závěru třetiny po pěkné akci neuspěl ani jihlavský Tichánek.

Frýdku vyšel nástup do druhé třetiny. Hned v 21. minutě Škarek vyrazil Klimšovu střelu, ale nejblíže k puku měl Antonín Pechanec, který otevřel skóre utkání. Krátce po něm mohl navýšit Kovařčík. Na druhé straně si Šimboch počkal na Skořepu, podobně jak poté na Hubáčka. Naopak domácí brankář si počkal na dorážku Franka.

Ve třetí části vzala Dukla otěže zápasu do svých rukou. Nejprve ve 48. minutě se po Semanově křižné přihrávce do černého trefil Aleš Jergl. No a v 56. minutě zpoza branky Diviš nabil Josefu Skořepovi, který ač netrefil naplno, obloučkem dostal červenožluté barvy do vedení, na kterém se už do konce zápasu nic nezměnilo.

HC Dukla Jihlava - HC Frýdek-Místek 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. Jergl (F. Seman, Jiránek), 56. Skořepa (Diviš) – 21. Pechanec (Marek Růžička, Klimša)

Rozhodčí: Kopeček – Polák, Zídek. Diváci: 1282.

Jihlava: Škarek (Sáblík) – Váňa, Říha, Dundáček, Půža, Danišovský, Bilčík, Vála – Jergl, F. Seman (A), Jiránek – Diviš, Skořepa, Anděl – Zeman, Hubáček, Čachotský (C) – Protasenja, Čermák.

Frýdek-Místek: Šimboch (L. Daneček) – Adámek, Kania, Jank, Štebih (A), Michal Roman, Piegl, D. Stránský – Marek Růžička, Pechanec, Klimša (C) – O. Kovařčík, Cienciala (A), M. Kovařčík – Christov, Jaroš, Lacka – Franek, Samiec, Flok.

    

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Frýdek-Místek, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Antonín Pechanec, Marek Růžička, Michal Roman, Frýdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava slaví další vítězství, Frýdek-Místek přetlačila 2:1 a upevnila si druhé místo | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.