Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Středa 25. září 2024  |  Svátek má Zlata
Bez reklam

Dukla Jihlava zdolala Havířov 3:2. O třech bodech pro domácí rozhodl v závěru Filip Seman

Dukla Jihlava si připsala deváté vítězství za sebou. Úspěšnou sérii prodloužila sobotním vydřenou výhrou 3:2 nad Havířovem. Tým z Vysočiny prohrával, ale dvěma brankami v poslední třetině dokázal skóre otočit. Po 43. kole si stále drží druhou pozici tabulky první ligy.

Domácímu týmu patřil začátek zápasu a Šafránek v brance Havířova se musel hodně otáčet, poradil si však jak při šanci F. Semana, tak Čachotského. Jen těsně nedosáhl před prázdnou brankou na puk Jergl, štěstí neměl ani o chvilku později Diviš. Havířovstí zahrozili po nebezpečné střele Petrana, ale skóre se jako první měnilo na druhé straně. Důrazně si totiž při napadání ve 14. minutě počínal Filip Seman, odzbrojil hostujícího beka a umístěnou střelou na vyrážečku rozradostil jihlavské fandy.

Poté v těžké pozici promáchl Diviš, následně Šafránkovu pozornost vyzkoušel Říha. Velkou šanci na zvýraznění náskoku měli domácí při dvojnásobné přesilovce, ale sami zavařili. Hrubá chyba mna útočné modré rezuktovala v únik havířovského Kanka, faul a následné trestné střílení. Postižený však na Svobodu nevyzrál, ten si ho vychutnal efektním zákrokem. 

Do první velké šance druhé třetiny se dostal jihlavský Březina, ale v samostatnému úniku mu v rozhodující chvíli sjel kotouč z hole a havířovského brankáře ani moc neohrozil. Poté převzaly otěže hry hosté. Na rány Kanka, Hlinky a D. Semana byl ještě Svoboda připraven, ale ve 29. minutě vyrobil lacinou chybu, když nedokázal zkrotit propagační pokus Dvořáčka - 1:1. Ještě do druhé sirény Havířov vedl. Po nepovedené přesilovce domácích ujel Hlinka, mezi dvěma obránci naservíroval puk Tomášovi Gřešovi, který ho ve 37. minutě procedil mezi betony jihlavského gólmana.  

Dukla do třetí periody vstoupila ve velkém stylu. Ve 42. minutě přistrčil Diviš kotouč Davidovi Březinovi, který z hranice kruhu vymetl pavučinu v protějším horním rohu havířovské branky - 2:2. Chvíli nato ohrožoval Svobodu Dvořáček, svůj blafák ale nezakončil. Do zajímavé možnosti se dostal také domácí Diviš, ale orazítkoval jen bližší Šafránkovu tyč. Na brankáře hostů si pak nepřišel F. Seman, dorážející Důras těsně minul. A tak se Dukla dočkala v poslední minutě. V další z mnoha přesilových her střílel Říha a odražený puk si našel Filip Seman, který přesnou střelou mezi betony určil konečné stav na 3:2.   

HC Dukla Jihlava - AZ Havířov 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. F. Seman (Důras), 42. Březina (Diviš, Bilčík), 60. F. Seman (Říha, Skořepa) – 29. Dvořáček (Štumpf), 37. Gřeš (Hlinka, Kanko).

Rozhodčí: Kopeček – Křivohlavý, Rampír. Diváci: 1158.

Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný (C) – Jergl, F. Seman (A), Důras – Anděl, Diviš, Březina – Zeman, Skořepa, Čachotský (A) – Szathmáry, Jícha, Stoklasa.

Havířov: Šafránek (Matoušek) – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl (A), D. Seman (C), Holomek, Staněk, Dudek – Kanko, Hlinka, Kalus – Štumpf, Hubáček, Dvořáček – Haas (A), Maruna, Gřeš – Pořízek, Lenďák, Bednář.

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky HC AZ Havířov 2010, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, David Březina, Tomáš Gřeš, FK Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava zdolala Havířov 3:2. O třech bodech pro domácí rozhodl v závěru Filip Seman | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.