Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Duklu posílí talentovaní hráči z Pobaltí. Budujeme tým s výhledem na novou arénu, říká jednatel Ščerban

Dukla přivádí velmi zajímavé posily do kádru. V nastávající sezóně za jihlavský tým v Chance lize nastupovat Patriks Ozols, který je stabilním členem lotyšské reprezentace a který v roce 2022 reprezentoval svoji zemi na Zimních olympijských hrách v Pekingu. Společně s ním přichází do Dukly estonský talent Maksim Burkov, který nastoupí už v úterním zápase proti Slovanu Bratislava B.

Dukla začíná postupně stavět tým, který by mohl, jak uvádí klubový web, se závěrem výstavby nové haly útočit na postup do extraligy. Důkazem je příchod obránce Patriks Ozolse, který se v pouhých 22 letech může chlubit zkušenostmi ze světového hokeje. Během posledních dvou sezon pravidelně dostával pozvánku do lotyšské reprezentace, tu nejcennější právě na ZOH v Pekingu.

Minulou sezonu odehrál ve slovenské extralize za Trenčín. Kromě toho hrál v KHL v dresu Dinama Riga ještě v době před současným konfliktem na Ukrajině „Potřebovali jsme posílit obranu. Patriks bude posilou, která nám výrazně pomůže. Začínáme budovat tým s výhledem na novou arénu a na naše ambice. Patriks nám tam zapadá,“ pochvaloval si nejnovější posilu do obrany jednatel klubu Bedřich Ščerban. Mladý obránce se 17 reprezentačními starty za Lotyšsko podepsal v Dukle smlouvu na 2+1 rok.

Druhou posilou, tentokrát do útoku, je perspektivní útočník Maksim Burkov z Estonska. „Velký talent, ale je mladý a poprvé mimo svou rodnou zemi a bez rodičů. Zde nám může Patriks také pomoci. Získali jsme práva na mimořádný talent a potřebujeme ho rozvíjet a postarat se o něj,“ řekl Ščerban na adresu útočníka z Estonska.


Maksim Burkov.

Také Burkov pravidelně dostává pozvánky do reprezentace, zatím jen do mládežnické. V minulé sezoně naskočil do mistrovství světa U18 i U20 v divizi 1B, ve které aktuálně Estonsko hraje. Burkovovi je sice teprve sedmnáct let, už dva roky ovšem hrál estonskou nejvyšší soutěž ve svém rodném klubu Narva PSK. V obou sezonách vybojoval v průměru přes bod na zápas. Díky svému nízkému věku by mohl být k dispozici i mládeži Dukly.

Oba jmenovaní budou navíc od nové sezony patřit výhradně Dukle. „Oba jmenovaní hráči jsou našimi kmenovými hráči, vlastníme jejich registrační práva,“ přidal Ščerban důležitou informaci. „Společně by tak s našimi kluky z juniorky Chvátalem, Maláčem, Jungwirthem, Vovsíkem a řadou dalších, nerad bych na někoho zapomněl, měli za dva roky tvořit velmi silný tým,“ dodal jednatel Dukly Jihlava.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Raimonds Volonts/sportazinas.com | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Patriks Ozols, Maksim Burkov, Dukla Jihlava, posila, lední hokej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Duklu posílí talentovaní hráči z Pobaltí. Budujeme tým s výhledem na novou arénu, říká jednatel Ščerban | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.