Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pikantní přestup ruského brankáře! Hrdina play-off Maxim Žukov odchází do konkurenčního Vsetína

Dukla se bude muset v následující sezóně obejít bez jednoho se svých nejvýraznějších hráčů, brankáře Maxima Žukova. Dvaadvacetiletý Rus, který si za dva roky v Jihlavě svými výkony získal místní publikum, míří do ambiciózního Vsetína, který ještě před dvěma týdny bojoval proti Dukle ve finále Chance ligy.

Vsetínské hráče trápil v loňském semifinále a letošním finále první ligy, v obou případech to byla vítězná série pro Duklu Jihlava. Nyní se ale brankář Maxim Žukov, který v Jihlavě strávil dva úspěšné roky, přesouvá na druhou stranu barikády, do zelenožlutého Valašska. 

Pro Vsetín se jedná o zřejmě největší posilu do následující sezóny. Příchod Žukova vedle dalších čtyř hráčů oznámil vsetínský klub těsně po dnešní půlnoci. „Bylo to náročné, dlouho jsme jednali a rokovali, ale podařilo se. Jsme za to velmi rádi a myslíme si, že Max má svoji kvalitu, kterou už druhým rokem potvrzoval v Chance lize,“ říká pro vsetínský web tamní trenér Roman Stantien.

Žukov si na Vysočině za dva roky vybudoval výbornou pověst, kromě výtečných výkonů v Dukle nakoukl i do české extraligy v dresu pražské Sparty. Letošní základní část v jihlavském dresu mu sice tolik nevyšla, svoje mistrovství ale opět, podobně jako loni, dokonale načasoval na vyřazovací boje. Měl klíčový podíl na tom, že Dukla ve finále Chance ligy porazila právě Vsetín a v baráži potrápila Kladno.

S příchodem jsou spokojeni a příjemně překvapeni i valašští fanoušci. „Dobrá náhrada za pravděpodobně odcházejícího nadějného Málka. Žukov je pro Chance ligu nadstandardní gólman. Se zlínským Kašíkem by měl svést souboj o post nejlepšího brankáře v lize. Jen je otázkou, jak to bude s jeho vízy,“ přemítá vsetínský fanoušek Dalibor Ryzner.

Smířlivě na pohyb v kádru Dukly nahlíží v Jihlavě. „Je to škoda, ale pokud teď budeme dva roky bez stadionu, asi slevíme z ambic, které Maxim určitě má,“ hodnotí David Lacina„Jen je zajímavé, že jde do Vsetína, kde mu před několika týdny nadávali do Putina,“ ušklíbl se.

Ve Vsetíně bude hrát i univerzální útočník Peter Lichanec. Rodák ze slovenské Prievidzy na Vysočině působil od roku 2019 a v průběhu uplynulého ročníku si řekl o laso z extraligové Olomouce. 

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HC Dukla Jihlava | Zdroj hc-vsetin.cz, hokej.cz

Štítky Maxim Žukov, Dukla Jihlava, odchod, HC Dukla Jihlava, Maksim Zhukov, VHK Vsetín, 1. česká hokejová liga, finále, Vladimir Vladimirovič Putin, Kraj Vysočina, Extraliga ledního hokeje, HC Sparta Praha, Rytíři Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pikantní přestup ruského brankáře! Hrdina play-off Maxim Žukov odchází do konkurenčního Vsetína | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.