Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dukla v přestřelce dlouho vzdorovala, přesto první barážové utkání ovládlo Kladno

Dukla byla extraligovému Kladnu velmi důstojným soupeřem, ale první barážový zápas prohrála. Remízový stav zlomila až přesilová hra, nakonec Středočeši vyhráli 6:4. Druhý zápas série se hraje hned v pondělí.

Přestřelku začala přesilovka v první třetině, ve které Plekanec našel Kubíka, který na první tyč překonal jihlavského Žukova. Ten několik dalších střel Kladna pochytal, domácí Bow tolik práce neměl.

Doslova sprška gólů přišla okolo poloviny utkání. Nejprve se krátkou kličkou a povedenou střelou prezentoval jihlavský Havránek, o tři minuty vrátil Kladnu vedení Hlava, který trefil mezeru mezi betony Žukova. Takřka vzápětí vyrovnal Helt, který tečoval ránu Kachyni. No a ve 33. minutě využil přihrávku Havránka Skořepa. Přesto byl stav s druhou sirénou vyrovnaný, v oslabení se po backhandové kličce prosadil Filip - 3:3.

Do vedení se domácí dostali ve 46. minutě, když souhru s Indrákem využil Baránek. Jihlava ještě jednou vyrovnala, Bilčíkovu střelu od modré šikovně tečoval Havránek. Pět minut před koncem nabídla Dukla svému soupeři přesilovku a využil ji Kubík, který šťastně usměrnit Dotchinovu ránu. Do prázdné branky pak zkompletoval skóre Hlava.    

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava 6:4 (1:0, 2:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. A. Kubík (Plekanec, Hlava), 30. Hlava (A. Kubík), 40. Filip (Babka), 46. Baránek (M. Indrák), 55. A. Kubík (Dotchin, Jágr), 58. Hlava (Plekanec, Dotchin) – 27. T. Havránek (Kachyňa, Dundáček), 31. Helt (Kachyňa), 33. Skořepa (T. Havránek), 51. T. Havránek (Bilčík, Dundáček)

Rozhodčí: Kika, Sýkora – Gebauer, Hlavatý. Diváci: 4 500.

Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Arzamascev, K. Wood, Ticháček, Baránek, Kehar – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Melka (A), Zikmund, Pytlík – M. Beran, M. Indrák, Jágr – Machala, Filip, Babka – Kuťák.

Jihlava: Žukov (A. Wolf) – Bilčík, L. Mareš, Kachyňa, Dundáček, Kowalczyk, Eliáš, Valenta – Čachotský (A), Skořepa (C), T. Havránek – T. Harkabus (A), M. Zadražil, Helt – F. Seman, Menšík, Vítězslav Brož – Cachnín, M. Juda, P. Čermák.

Stav série: 1:0.

Ohodnoť článek

Foto HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kladno, baráž, hokej, SK Kladno, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, Jaromír Jágr, Rytíři Kladno, HC Dukla Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla v přestřelce dlouho vzdorovala, přesto první barážové utkání ovládlo Kladno | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.