Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava potvrdila formu, Ústí nad Labem si odvezlo pětigólový nášup

Velmi dobré rozpoložení dnes v domácím zápase proti Ústí nad Labem potvrdila Dukla Jihlava. Její hráči proti Severočechům utkání od začátku dominovali a po přesvědčivém výsledku 5:1 se posunuli na čtvrtou příčku tabulky.

Duklu dostal do vedení hráč, na kterého je ve střílení gólů poslední zápasy opravdu spoleh. Anatolij Protasenja zachytil vyhození hostů a střelou od modré Soukupa v brance Ústí, který měl zakrytý výhled, dokonale překvapil - 1:0. Za hosty zahrozil střelou mimo Kloz, ale další šance zase už počítala Jihlava. Stoklasu už Soukup vychytal, dost práce měl i při Protasenjově backhandu. Přesto ještě do přestávky Dukla skóre navýšila, Říha narýsoval pas na Filipa Semana, který z první z hranice kruhu nezaváhal.

Blízko ke vstřelení branky měl i Čachotský, v situaci dva na jednoho však vystřelil jen břevna. Další Divišovu ránu pokryl Soukup, následná dělovka Důrase mířila mimo. Ve 36. minutě nebyl Ústí uznán vstřelený gól kvůli postavení hráče v brankovišti, ale už za dvě minuty mohla radost hostů propuknout naplno. Kasík totiž našel Marka Loskota, který šikovně zvedl puk nad vyrážečku Svobody - 2:1. Poslední šanci druhého dějství měl Skořepa, Soukup ale jeho pokus vykopl betonem. 

V první polovině třetí třetiny byli hosté lepším týmem, ale s Klozovou příležitostí si Svoboda poradil, následně Gengel střílel těsně vedle a Loskota opět vychytal domácí brankář. Tuto neproduktivitu Dukla záhy ztrestala a definitivně zlomila zápas ve svůj prospěch. Po kombinaci druhé útoku to byl ve 49. minutě Filip Seman, kdo se jako poslední dotkl koutouče, který doskákal do ústecké branky. Za chvíli byl domácí Zeman vychytán, ale vzápětí po snaze Stoklasy do listiny střelců zapsal i Tomáš Čachotský - 4:1. Jihlavský kapitán byl i u poslední gólové akce svého týmu. On sám sice Soukpa nepřekonal, vše ale napravil Josef Skořepa a upravil na konečných 5:1.  

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 10. Protasenja, 20. F. Seman (Říha, Důras), 49. F. Seman (Diviš, Důras), 55. Čachotský (Stoklasa, Šidlík), 55. Skořepa (Čachotský, Dundáček) – 38. Loskot (Kasík, Kloz). Rozhodčí: Dědek, Pražák – Jindra, Kreuzer. Diváci: 1333.

Jihlava: Svoboda – Bilčík, Kaláb, Dundáček, Říha, Grebenjuk, Šidlík, Půža – Protasenja, Skořepa, Čachotský – Diviš, Seman, Důras – Stoklasa, Zeman, Březina – Kondratěv, Jícha.

Ústí: Soukup – Kasík, Bernad, Vágner, Husák, Přindiš, Brož, Hes – Kloz, Vrdlovec, Loskot – Merta, Poulíček, Doležal – Moučka, Melka, Gengel – Navarra, Komárek, Markulinec.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky FK Ústí nad Labem, HC Dukla Jihlava, FK Dukla Praha, Josef Skořepa, Marek Loskot, FC Vysočina Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem, Tomáš Čachotský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava potvrdila formu, Ústí nad Labem si odvezlo pětigólový nášup | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.