Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Fotbalový Bedřichov slaví postup do krajského přeboru. Je to obrovský úspěch a odměna pro celý tým, říká trenér

Sokol Bedřichov se opájí velkým úspěchem. Fotbalisté tohoto tradičního klubu totiž dokázali na povedený podzim navázat i na jaře a mohou zaslouženě slavit postup do krajského přeboru. O tom, že Bedřichov už nikdo nepřeskočí, rozhodlo sobotní vítězství nad Kostelcem.

O postupu z 1. A třídy skupiny A jakožto vytouženém cíli se na Bedřichově začalo opatrně mluvit po vydařené podzimní části soutěže, kterou s jednobodovým náskokem vyhrál. A když se celek ze severu Jihlavy postupně vypořádával i s nástrahami jara, plamínek naděje hořel víc a víc. A v předposledním kole soutěže, výhrou v derby nad Kostelcem, se rozzářil naplno. Po triumfu 4:1 bylo totiž jasné, že Bedřichov už nikdo nepřeskočí. Závěrečné kolo v Pacově je tak pouhou formalitou. 

„Je to obrovský úspěch pro bedřichovský fotbal. Že bychom vyhráli A třídu, s tím nikdo nepočítal,“ připomíná Zbyněk Peštál, trenér Sokola Bedřichov. „Vítězství v soutěži a postup do krajského přeboru je odměnou pro mě i pro celý tým. Celá sezóna byla velký zážitek a moc jsem si ji užil, stejně jako bujaré oslavy, které okamžitě následovaly,“ usmívá se spokojeně.

Sedmatřicetiletý trenér, který tým přebíral teprve před rokem, tak dovedl tradiční jihlavský klub do nejvyšší krajské soutěže, kam se vrací po dlouhých patnácti letech. „Moc jsme se na začáku navzájem neznali, ale našli jsme si k sobě důvěru. Uvěřili jsme, že nám to společně může fungovat. Co jsme si řekli, platilo,“ vyzdvihuje morálku a pracovitost týmu úspěšný lodivod.

Pro něj byla důležitá i šířka kádru, která v minulých letech byla spíše bolestí bedřichovského fotbalu. „Na poměry této soutěže jsme měli relativně široký kádr a ve vyrovnaných zápasech nám střídající hráči pomohli, vždycky to dokázali oživit,“ pochvaluje si Peštál, který se mohl spolehnout i na bedřichovskou mládežnickou líheň. „Díky tomu, že se utvořila dobrá parta, zapadli bezproblémově do týmu i mladí kluci, kteří přicházeli z dorostu.“  

Doufám, že nebudeme plnit roli otloukánka. Tým doplní dva až tři hráči

Bedřichovský tým vstoupil do soutěže suverénně, na podzim prohrál pouze v Herálci, který svého soka urputně pronásledoval až do začátku jara. Tehdy přišla i jediná "krize" Bedřichova, když prohrál dvakrát v řadě s rezervou Humpolce a v Telči. „Bylo důležité, že jsme se z toho oklepali, svědčí to o síle a kvalitě mančaftu,“ upozorňuje trenér. Tyto aspekty se projevily zejména ve vyrovnaných zápasech, kdy jeho svěřenci strhli vítězství na svoji stranu až v posledních minutách. „Tým tam dokázal vydoloval zbytky sil. Ustáli jsme i všechny těžká utkání na konci sezóny,“ pochvaluje si.

Přestože ještě Sokol Bedřichov čeká rozlučka s A třídou, myšlenky trenéra sahají více do budoucnosti. „Čeká nás těžká a kvalitní soutěž, pro většinu hráčů to bude nová zkušenost,“ upozorňuje. „Tým budeme chtít doplnit o dva až tři hráče, kteří nám okamžitě pomůžou, kompletně přebudovávat kádr určitě nebudeme,“ ujišťuje Zbyněk Peštál. 

Je si vědom, že jeho svěřenci do zápasu nastupovat asi v jiné roli, než doposud, kdy v A třídě nastupoval spíše v roli favorita. „Musíme udržet disciplinu, ještě zkvalitnit tréninky a nepanikařit, když by přišla nějaká série proher. Doufám, že nebudeme plnit roli otloukánka, bylo by pěkné pohybovat se okolo desátého místa,“ uzavírá fotbalové povídání.

Foto Lucie Bouchnerová

Štítky Sokol Bedřichov, fotbal, postup, Bedřichov, krajský přebor, trenér, soutěž, Kostelec, Jihlava, Pacov

Fotbalový Bedřichov slaví postup do krajského přeboru. Je to obrovský úspěch a odměna pro celý tým, říká trenér | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.