Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sen o první lize se rozplynul, Vysočině remíza 1:1 s Karvinou nestačila

Ve fotbalové Jihlavě zavládl smutek, Vysočina si totiž musí na první ligu ještě minimálně rok počkat. Rozhodla o tom barážová odveta proti Karviné, která skončila výsledekem 1:1. V součtu s úterní venkovní prohrou 2:1 to znamená jediné - setrvání v druhé nejvyšší soutěži.

Jihlava vstoupila do odvetného utkání dobře a prvních dvacet minut dominovala. Hned úvodu byl rozhodčí milosrdný k hostujícímu brankáři, když mu za zákrok rkou mimo vápno udělil jen řlutou kartu. z následného přímého kopu mířil těsně nad Vaculík. Nebezpečně vypadala i hlavička Klímy, i ta však šla mimo. Převahu domácí zúročili ve 14. minutě, když Klíma připravil pozici pro Lukáše Zoubeleho, kterž svoji střelu umístil přesně k tyči - 1:0.

Vysočina dál tlačila, z dalšího závaru Karvinští vyvázli, podobně jako po zajímavé střele Petra. Po půlhodině přestalo pršet a to jako by nabudilo hosty ke zvýšení aktivity. Nejprve tečovanou střela jen těsně minuli Vejmolovu branku, podobně si vedl o chvíli později i Lingr. Před odchodem do kabin orazítkoval domácí tyč hlavičkující Wágner.

Vysočina se snažila i ve druhém poločase, Javůrkův přímý kop se však do sítě nestočil, Šulc zas hlavičkoval nad. Největší šanci na navýšení náskoku měl však Zoubele, jenž však Chlumeckého nabídku poslal jen do noh Pastornického, odkud se míč odrazil do břevna.

A tak udeřilo na druhé straně. Ba Loua se prosmýkl kolem lajny a přesnou přihrávkou oslovil Michala Faška, který neobsazen pálil přesně - 1:1. V nervózním závěru vsázela Jihlava na dlouhé míče, vyloženou šanci, která by mohla poslat dvojzápas do prodloužení, si však už nevypracovala.  

FC Vysočina Jihlava - MFK Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 14. Zoubele – 70. Faško.

Rozhodčí: Nenadál – Kubr, Flimmel. Diváci: 3150.

FC Vysočina Jihlava: Vejmola – P. Breda, Chlumecký, Tijani, F. Novotný – Vaculík (C) (78. Jawo), Šulc – Petr (73. Preisler), Zoubele, Javůrek (85. Vedral) – Jiří Klíma. 

MFK Karviná: Pastornický – Putyera, Krivák, Rundić, Čolić – Bukata (60. Faško), Smrž – Lingr (87. Dramé), Budínský, Guba (65. Ba Loua) – Wágner (C). 

Foto Dalibor Mašek

Štítky Vysočina Jihlava, baráž, Karviná, FC Vysočina Jihlava, MFK Karviná, Jiří Klíma

Sen o první lize se rozplynul, Vysočině remíza 1:1 s Karvinou nestačila | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.