Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dvě Hronkovy hlavičky zařídily Vysočině tři body z důležitého duelu proti Olomouci

Existenční souboj dvou týmů bojujících o záchranu vyšel lépe pro Vysočinu Jihlava. Ta dokázala nepříznivě se vyvíjející zápas proti Olomouci otočit dvěma góly Hronka, které orámovaly poločasovou přestávku. Svému dnešnímu soupeři se domácí na čtrnácté příčce vzdálili na čtyři body.

Jihlava vstoupila do utkání aktivněji, hned v 5. minutě si zpracoval Kučerův centr a jeho střelu Buchta nadvakrát zlikvidoval. Po kombinaci Hronka a Kučery měl zajímavou možnost Vaculík, ale jeho střela postrádala přesnost i razanci. Olomouc zahrozila nepřesnou střelou Housky, ale nedlouho poté se už mohla radovat. Ve 34. minutě prostrčil Petr míč na Šimona Faltu, který udělal kličku i brankáři Hanušovi a pohodlně skóroval - 0:1. Pokud tato situace měla zafungovat jako výstraha pro domácí, podařilo se. Ve 40. minutě poslal Vaculík krásný centr do vápna, kde Petr Hronek předskočil Buchtu a hlavou srovnal.

Prakticky totožná spolupráce byla k vidění i tři minuty po přestávce - Vaculík přesně centroval a Petr Hronek znovu úspěšně usměrnil míč za Buchtova záda - 2:1. Po další chvilce mohla po standardní situaci zimní posila dokončit hattrick, ale Buchta byl tentokrát na místě. Hanáci byli nebezpeční v 66. minutě, kdy nebezepčně na zadní tyč střílel Mahmutovič, ale Hanuš se vytasil s pohotovým zákrokem. Zajímavým pasem domácí Bazal vybídl do sóla Voltra, ale olomoucký brankář byl u míče dřív. Olomouc se s výsledkem snažila něco udělat, ale domácí obranný val byl neprostupný. Velmi cennou výhru pro Vysočinu tak už nic nepokazilo.  

FC Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc 2:1 (1:1)

Góly: 40. Hronek, 48. Hronek – 34. Falta. 

Rozhodčí: Jílek – Urban, Pochylý.

Diváci: 2893.

FC Vysočina: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Voltr (90. Jungr), Hronek, Vaculík (82. Kukoľ) – Dvořák (59. Bazal).

Olomouc: Buchta – Hála, Štěrba, Radaković, Vepřek – Houska, Šindelář (56. Plšek) – Navrátil (67. Chorý), Petr (58. Ordoš), Falta – Mahmutović.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky Petr Hronek, SK Sigma Olomouc, FC Vysočina Jihlava, buchta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě Hronkovy hlavičky zařídily Vysočině tři body z důležitého duelu proti Olomouci | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.