Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

V generálce na ligu porazila Vysočina Jihlava soupeře z Pardubic 2:1

Vysočina Jihlava zvládla poslední prověrku před startem jarní části první ligy. Na stadionu v Jiráskově ulici navázala na dobré výsledky ze soustředění a přehrála druholigové Pardubice 2:1. Oba góly zaznamenali Jihlavané už v prvním poločase, přesně mířili Voltr a Hronek.

Trenér Jihlavy Michal Hipp musel oželet Vaculíka, Šuleka a Marka, kteří kvůli zdravotním obtížím do zápasu nanastoupili.

První poločas ukázal, že Pardubice nejsou na šestém místě druhé ligy náhodou. Dobře kombinovaly, míč byl na jejich kopačkách častěji. Naopak Vysočina spíše vyčkávala a vyrážela do rychlých brejků. Při jednom z nich v 18. minutě vrátil míč branku Hronek na nabíhajícího Voltra, který hlavou míč umístil přesně - 1:0. Hned poté vychytal Voltra Frydrych, ale na zvýšení náskoku domácích se opravdu dlouho nečekalo. Kučerův volný kop se přes Krejčího hlavu snesl ke Hronkovi, který se z brankové čáry nemohl mýlit - 2:0.

V 52. minutě trochu neobratně zahrál Šourek, zahrál rukou a rezultovala z toho penalta, kterou bezpečně proměnil Jeřábek. Poté Kučera uvolnil Bazala, ten ale z úhlu brankáře Pardubic nepřekonal. Poté měly dvě šance Pardubice, na Jeřábkovu střelu si počíhal Hanuš a nebezpečně probíjejícího se Klátila nakonec spacifikovala obrana. Ke konci zápasu vysunul Dvořák Fulneka, který Knoblocha neprostřelil, stejně jako o něco později Dvořák sám. Protože obrana Jihlavy již nepřipustila problémy, skončil poslední přípravný zápas 2:1 pro Vysočinu. 

Jarní ligovou premiéru si Vysočina Jihlava odbude v sobotu 13. února od 16:00 na hřišti Jablonce.

FC Vysočina Jihlava - FK Pardubice 2:1 (2:0)

Góly: 18. Voltr, 21. Hronek - 53. Jeřábek z pen.

Diváci: 300.

FC Vysočina: Hanuš (67. Rakovan) – Tlustý (46. Kryštůfek), Krejčí, Šourek, Mišůn (46. Urdinov) - Kučera, Demeter – Kukoľ (62. Fulnek), Hronek (76. Jungr), Bazal – Voltr (62. Dvořák).

Štítky FC Vysočina Jihlava, HC Dynamo Pardubice, HC Dukla Jihlava, Michal Hipp, FK Baumit Jablonec, FK Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V generálce na ligu porazila Vysočina Jihlava soupeře z Pardubic 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.