Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Vysočina Jihlava zakončila soustředění výhrou nad MTK Budapešť, nyní je na cestě domů

Vysočina Jihlava v sobotu zaznamenala vítězství v posledním přípravném utkání v rámci herního soustředění v turecké Antalyi. Přední tým maďarské ligy MTK Budapešť zdolala brankou Kučery 1:0. Trenér týmu Michal Hipp si pochvaloval nejen výsledky, ale celkový průběh týdenního pobytu u Středozemního moře.

MTK Budapešť představovala asi nejsilnějšího soupeře, kterému tým z Vysočiny čelil. Oba celky dobře kombinovali. V prvním poločase bylo lepší maďarské mužstvo, ve druhém poločase měli více šancí Jihlavané. Výslednou podobu skóre dal nakonec po kombinaci s Kukolem Tomáš Kučera, který se z dvaceti metrů trefil přesně do horního rohu branky.

Z dosavadních čtrnácti zápasů na turecké půdě Vysočina Jihlava žádný neprohrála. „Těší mne, že jsme se v těchto utkáních prosadili vlastním způsobem hry a prezentovali jsme se kompaktními výkony,“ hodnotil soustředění hlavní trenér Michal Hipp, který ale na hře svého týmu našel i nedostatky: „Mrzí mně, že jsme se v koncovce potýkali se špatnou efektivitou. Finální fázi se teď hodně věnujeme v tréninku.“

Hipp přiznal, že do zápasu s Budapeští nastoupila sestava, která bude mít blízko ke složení na první jarní ligový zápas: „V hlavě mám ale ještě minimálně dva otazníky,“ nechává si pootevřená zadní vrátka slovenský kouč. 

S týdenním pobytem v Antalyi panovala spokojenost po všech stránkách: „Záměry, se kterými jsme do Turecka vyrazili, byly bezezbytku naplněny. Našli jsme zde skvělé terény pro tréninky i zápasy, prověřili nás kvalitní soupeři, výborný byl hotel, chutná strava a spokojeni jsme byli s podmínkami pro regeneraci. Vyšlo nám úplně všechno včetně počasí,“ pochvaluje si Hipp.

Odlet z letiště byl naplánován na nedělních 16 hodin, do Jihlavy by výprava měla dorazit po půlnoci. V pondělí budou mít hráči volno a v úterý pravděpodobné též. Ve středu už budou trénovat dvoufázově a naběhnou na klasický předzápasový režim. V sobotu 6. února na jihlavském stadiónu nastoupí Vysočina Jihlava do předligové generálky proti Pardubicím.

FC Vysočina Jihlava - MTK Budapešť 1:0 (0:0)

Gól: 80. Kučera.

Jihlava: Hanuš - Vaculík, Krejčí, Šourek, Mišůn - Kučera, Hronek (65. Nerad) – Kukoľ (82. Dvořák), Šulek (82. Demeter), Bazal (46. Fulnek) – Voltr (65. Marcin).

Foto www.psj.cz | Zdroj www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, MTK Budapešť, Tomáš Kučera, Michal Hipp, Antalya, Středozemní moře, FK Pardubice, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava zakončila soustředění výhrou nad MTK Budapešť, nyní je na cestě domů | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.