Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Fotbalová Jihlava doma remizovala se Zlínem, přezimuje na nesestupové pozici

V rámci 16. kola nejvyšší fotbalové soutěže přivítala čtrnáctá Vysočina šestý Zlín. Utkání skončilo remízou 2:2, když v každém poločase padly dvě branky. V obou případech šli do vedení hosté, domácím se vždy podařilo srovnat. Vysočina tak přezimuje na čtrnácté (první nesestupové) pozici.

FC Vysočina chtěla v předehrávce prvního jarního kola přepsat historii a poprvé na svém stadionu porazit Zlín. Tříbodový zisk by tak vylepšil nepříliš úspěšnou podzimní část sezony. Hosté ze Zlína jsou však nejpříjemnějším překvapením soutěže, doposud získali dvacet tři bodů. Domácí Jihlava měla na svém kontě dosud jen patnáct bodů. Oba týmy se již na podzim potkaly. V rámci druhého kola přivítal Zlín Vysočinu. Domácí zvítězili těsně 1:0, když se už v desáté minutě trefil Železník.

A Jihlava začala pěkně od podlahy. Už ve třetí minutě spálil svou první šanci ve vápně osamocený Muris Mešanović. V páté minutě hlavičkoval  těsně vedle Lukáš Vaculík. V desáté minutě opět zasahoval zlínský brankář Tomáš Holý při zakončení Petera Šulka. A protože se domácí neprosadili, přišel trest ve třinácté minutě na druhé straně. Tomáš Poznar přehlavičkoval jihlavské stopery a poslal přihrávku na Lukáše Železníka, který přeloboval vyběhnuvšího Hanuše. Vysočina ovšem nesložila zbraně. Obrana Zlína však dlouho odolávala.

Ve třicáté minutě to byl znovu Muris Mešanović, který se ve vápně dostal k hlavičce. Výborně ovšem zakročil brankář Holý. Ve třicáté čtvrté minutě už se domácí konečně dočkali. Mešanović byl zezadu v pokutovém území sražen Jugasem a po chvíli váhání odpískal hlavní rozhodčí penaltu. K exekuci se samozřejmě postavil Lukáš Vaculík a poslal Holého na opačnou stranu. Za necelé dvě minuty mohla Vysočina otočit duel ve svůj prospěch. Mešanović však z nadějné pozice ve vápně přestřelil.

Zatímco v prvním poločase byli aktivnější domácí, v úvodu druhé půle měli více ze hry Zlínští. V padesáté minutě z prakticky totožné pozice jako Mešanović jen těsně minul jihlavskou branku osamocený Železník. O dvě minuty později bylo opět horko před jihlavskou brankou. Hosté rozehráli standardní situaci, k hlavičce se dostal Hájek, ale Hanuš situaci vyřešil. Až ve dvaašedesáté minutě se o slovo konečně přihlásila i Jihlava.

Spokojenější budou spíše ve Zlíně

Obrovskou chybu v rozehrávce Zlína však opět nepotrestal Muris Mešanović, který byl po špatném odkopu brankáře Holého ve vápně úplně sám. Tomáš Holý se však vytáhl skvělým zákrokem a jihlavského útočníka sám tváří v tvář vychytal. Hosté byli za svoji aktivitu odměněni v 74. minutě.

Vukadin Vukadinović utekl po pravé straně a přihrál do vápna, kam si zleva mezi stopery seběhl Štěpán Koreš a zblízka nedal Hanušovi šanci. Jihlava vrhla všechny své síly do útoku. Po deseti minutách se dočkala vyrovnání. Peter Šulek z levé strany odcentroval, na hranici malého vápna nejvýše vyskočil Jakub Fulnek a hlavičkou přistrčil na Murise Mešanoviće, který tentokrát nezklamal a dorazil míč do brány.  Domácí vstřelenou brankou ožili, ale skórovat již nedokázali. Vzhledem k množství jihlavských šancí v průběhu celého utkání tak s bodem budou asi spokojenější hosté ze Zlína. 

„Podle vývoje utkání jsme rádi, že se nám podařilo získat aspoň bod. Soupeř byl na rozdíl od nás efektivní. Remíza je zasloužená,“ řekl jihlavský trenér Milan Boška.

Vysočina díky jednobodovému zisku nepřezimuje na sestupové příčce. Ze sestupových pozic se díky výhře s Jabloncem posunula i pražská Bohemka. Naopak po prohře v Příbrami zbylo patnácté místo na Sigmu Olomouc, na kterou má však Vysočina náskok jediného bodu. Beznadějně poslední je čtyřbodový Baník Ostrava.

FC Vysočina Jihlava - FC Fastav Zlín 2:2 (1:1)

Branky: 34. Vaculík (pen.), 84. Mešanović (Fulnek) – 13. Železník (Poznar), 74. Koreš (V. Vukadinovič)

Rozhodčí: Pechanec – Paták, Ratajová

Diváci: 2789

Jihlava: Hanuš – Kryštůfek, Šourek, Tlustý, Šulek – Jánoš, T. Marek (C) – Kukoľ (69. Fulnek), Nerad (77. Dvořák), Vaculík – Mešanović.

Zlín: Holý – Pazdera, Hájek, Jugas, Matějov – Živulić, Janíček (68. Holík) – V. Vukadinovič (77. Hubáček), Železník (C) (81. Malý), Koreš – Poznar.

Foto www.jihlavskadrbna.cz

Štítky PSG Zlín, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Muris Mešanović, Tomáš Holý, Lukáš Železník, Lukáš Vaculík, Peter Šulek, Tomáš Poznar, Štěpán Koreš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Jihlava doma remizovala se Zlínem, přezimuje na nesestupové pozici | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.