Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina Jihlava zvládla záchranářský duel, v Ostravě vyhrála 2:1

Vysočina Jihlava dokázala ve veledůležitém utkání s posledním Baníkem Ostrava urvat všechny tři body. Všechny branky v první půli, tým z Vysočiny zvítězil 2:1, ačkoli chvíli před koncem čelil pokutovému kopu. Tento výsledek znamená posun na 14. místo neúplné tabulky první ligy.

Přestože měli domácí aktivní vstup do zápasu, stav se měnil už v 9. minutě na straně Jihlavy. To Nerad obral o míč Kukece, přešel přes další dva bránící hráče a svoji skvostnou akci vyšperkoval střelou mezi Pavlenkovy nohy. Baníku nezbývalo než vrhnout svoje síly do útoku a nakonec byli ve 31. minutě odměněni. Po rohovém kopu nastal ve vápně hostů závar, který ukončil až jihlavský Krejčí, který svoji obrannou hlavičku nasměroval jen do své branky. Dokonce do vedení se Ostravští mohli dostat o chvíli později, kdy Lásik pěknou střelou protáhl Hanuše, z následné dorážky minul tři tyče Mišák. Z protiútoku stihl domácí trest - Vaculík poslal z pravé strany přízemní centr do vápna, kde si míč našel Mešanovič a bezpečně ho uklidil do sítě - 1:2.

I v začátku druhého poločasu měl více ze hry ostravský Baník, doplácel ale na nekvalitu v útočné fázi. Svému týmu navíc v 65. minutě ublížil Narh, který si po zbytečném zákroku na Jánoše vykoledoval červenou kartu. Domácí se ještě vzepjali, nebezpečně De Azevedo i Kukoř, ale bez gólového efektu. Na druhé straně mohl jihlavský tým uklidnit Mešanovič, střelou z otočky ale pouze nechal vyniknout Pavlenku. V 83. minutě byli Ostravští vstřelení branky nejblíže. Šulek stáhl ve vápně Červenku, avšak Kukecovu penaltu Hanuš vystihl a zajistil tím plný bodový import na Vysočinu.

FC Baník Ostrava - FC Vysočina Jihlava 1:2 (1:2)

Branky: 31. Krejčí (vl.) – 6. Nerad, 44. Mešanovič.

Rozhodčí: Julínek – Pelikán, Hájek.

Diváci: 1985.

FC Baník Ostrava: Pavlenka – Dostál, Kaša, Machovec, Mišák – Ježdík, Lásik (81. Mondek) – Narh, Kukec, Mičola (52. de Azevedo) – Červenka.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš – Kukoľ, Šourek, Krejčí, Šulek – T. Marek (C), Jánoš (86. Demeter) – Batioja (46. Fulnek), Nerad, Vaculík (70. Kryštůfek) – Mešanovič.  

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FC Baník Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava zvládla záchranářský duel, v Ostravě vyhrála 2:1 | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.