Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vítězstvím posilnění fotbalisté Vysočiny Jihlava zajíždějí na pražskou Duklu bojovat o další body

Fotbalisty FC Vysočina čeká třetí zápas proti pražskému klubu v řadě. Dva předchozí zápasy skončily shodně 1:0, přičemž znamenaly porážku na Bohemians a cennou výhru se Spartou. Už tento pátek 21. dubna od 18 hodin jihlavský tým nastoupí do dalšího existenčního duelu – na Dukle.

Zápas 10. a 15. celku tabulky, které dělí 7 bodů, má pro oba kluby enormní důležitost. Tým z Julisky po třech kolech, kdy získal pouze jediný bod, touží po tříbodovém zisku, který by mu v předstihu dal s největší pravděpodobností jistotu záchrany nejvyšší soutěže. Svěřenci Jaroslava Hynka přitom do jara vstoupili velmi dobře, když zvítězili v Hradci Králové a v derby na Bohemians, porazili Jablonec a z utkání proti Karviné brali bod. V úvodních pěti kolech prohráli pouze na Spartě. Poté však přišla neúspěšná série v podobě remízy v Brně a proher s Mladou Boleslaví a v Liberci.

Vysočina se na Julisce v prvoligových duelech dosud představila čtyřikrát, přičemž z těchto zápasů vytěžila jednu remízu a dvě výhry. Jde o vůbec jediné tříbodové zisky FC Vysočina v dosavadních 17 utkáních proti Dukle Praha v I. nebo v II. lize! Vždy se zrodily na jaře a vždy znamenaly výrazný záchranářský impuls pro jihlavský tým. V loňské sezóně Vysočina zvítězila 0:1 díky vlastní brance Štětiny a před třemi lety se Jihlava radovala po dvou brankách Harby a jedné trefě Jánoše.

Případná jihlavská výhra v pátečním zápase by byla nesmírně důležitá s ohledem na záchranářské boje a zároveň by znamenala přerušení už více než rok trvajícího čekání FC Vysočina na venkovní výhru. Ta poslední se zrodila v březnu 2016 právě na Dukle Praha. Jaký výkon povede k vítězství nad tímto soupeřem? Kde vidíte silné stránky Dukly Praha? Na to jsme se zeptali asistenta trenéra Petra Čuhela: „Dukla se dlouhodobě prezentuje přímočarým a zároveň kombinačním fotbalem. Hraje stejným stylem bez ohledu na to, zda nastupuje venku či doma. Na Julisce bychom chtěli navázat na výkon proti Spartě z hlediska defenzivní činnosti, nasazení a týmového projevu. Rádi bychom však byli odvážnější v ofenzivní fázi.“

Vysočina v sobotu vybojovala velmi cenné a vpravdě historické vítězství nad Spartou Praha. Měl tento výsledek příznivý dopad do atmosféry v kabině a do přístupu hráčů k tréninku? „Náš tým šel do utkání se Spartou s velkou motivací a chutí. Věříme, že do pátečního duelu na Dukle nastoupí s nezměněnou motivací a zároveň s větším sebevědomím. Stále však musíme být pokorní a koncentrovat se na každý moment zápasu. Jsem přesvědčen, že týmovým výkonem jsme schopní na Julisce uspět,“ zdůraznil asistent trenéra.

Proti letenskému celku se zranil Rosa. Bude s ochrannou maskou k dispozici na Duklu? Je reálné, aby se do zápasu uzdravili někteří ze zraněných hráčů? „Tonda Rosa už s určitým omezením trénuje. Jeho start je však nejistý, podobně jako u Petra Tlustého, který se už zapojil do tréninku. Z hráčů, kteří byli nominovaní na Spartu, schází jen nemocný mladík Šerý,“ informoval Čuhel.

Foto www.fcvysocina.cz

Štítky FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, fotbalista, Juliska, Petr Čuhel, FC Hradec Králové, FK Baumit Jablonec, Jaroslav Hynek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězstvím posilnění fotbalisté Vysočiny Jihlava zajíždějí na pražskou Duklu bojovat o další body | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.