Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dobročinné góly. Zápas mezi Pelhřimovem s Humpolcem pomohl dětským pacientům v nemocnici

Zhruba tisícovka diváků sledovala nedělní derby mezi fotbalisty z Pelhřimova a fotbalisty z Humpolce. Utkání se konalo na stadionu v Pelhřimově a pro obě družstva to byl historický moment. Utkání navíc mělo dobročinný rozměr.

A Mužstvo FK Maraton Pelhřimov sehrálo první soutěžní utkání v divizi, kam postoupilo z krajského přeboru. Soupeřem pelhřimovskému týmu byl po 53 letech AFC Humpolec. „Tento významný moment byl umocněn nejen silným sportovním výkonem, ale také důležitým gestem solidarity a dobročinnosti," popisuje Alexandra Knapová, mluvčí Nemocnice Pelhřimov. 

Oba kluby, které si na pelhřimovském stadionu v neděli porovnaly síly, se dohodly na tom, že zápasem pomohou dětem hospitalizovaným v pelhřimovské nemocnici. Jak Knapová dodává, podobná iniciativa již před pár lety proběhla, a letos ji oba týmy v rámci svého prvního divizního utkání obnovily.

Hráči obou týmů mezi sebou vybrali částku ve výši 8 500 korun, kterou darovali na dětské oddělení nemocnice. Fotbalisté se k věnované částce vyjádřili: „Vážení zaměstnanci Nemocnice Pelhřimov, máte náš obdiv za to, jak se staráte o naše děti, kamarády atd. Naše „díky“ vyjadřujeme alespoň tímto poukazem na výše uvedenou částku.“

Plyšáky od fanoušků 

Do charitativní akce se rovněž zapojili fanoušci obou klubů a přispěli darováním hraček, plyšových hraček a dalších dárků pro děti, které jsou hospitalizovány na dětském oddělení nemocnice.

První kolo divize ve znamení derby. Polná porazila Velkou Bíteš, Pelhřimov nestačil na Humpolec

Protože je ve fotbalové divizi D hned 11 týmů z Vysočiny, není o krajská derby nouze. První kolo upoutalo těsným vítězstvím Humpolce v Pelhřimově, výhrou nováčka z Polné nad Velkou Bíteší, nebo jednoznačnou výhrou Nového Města nad Žďárem nad...

„Nemocnice Pelhřimov si z celého srdce váží tohoto charitativního gesta ze strany fotbalových klubů FK Maraton Pelhřimov a AFC Humpolec. Je pro nás velkou radostí a ctí, že kluby pamatují na děti v našem regionu, které procházejí obdobím léčby. Děkujeme nejen za finanční dar, který bude využit na dětském oddělení, ale také za krásné plyšové hračky a dárky, které určitě potěší naše malé pacienty. Jsme rádi, že společně můžeme přinášet úlevu a radost do jejich životů," sdělil náměstek pro rozvojové činnosti Nemocnice Pelhřimov Jiří Běhounek. 

Do kabiny nakonec coby vítězové po výsledku 2:1 odcházeli fotbalisté z Humpolce. Derby si nenechalo ujít téměř 1000 diváků. 

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Pelhřimov | Zdroj Nemocnice Pelhřimov

Štítky fotbal, pomoc, dobročinnost, nemocnice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobročinné góly. Zápas mezi Pelhřimovem s Humpolcem pomohl dětským pacientům v nemocnici | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.