Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Hlavním trenérem fotbalové Vysočiny se stal David Oulehla, ve hře je i nový generální sponzor

, aktualizováno 3. května 2023, 17:41

Ani ne dva týdny poté, co vedení klubu FC Vysočina odvolalo od A týmu hlavního trenéra Ondřeje Smetanu, končí na fotbalové Vysočině i Michal Vávra a Tomáš Palinek, kteří od té doby mužstvo provizorně vedli. Novým koučem se stal David Oulehla. Na středeční tiskové konferenci zazněly i nadějné informace ohledně nového generálního sponzora.

„Hlavní trenér Ondřej Smetana je odvolán. Nevzniklo mezi námi prostředí pro dialog. Realizační tým po odchodu hlavního trenéra jednostranně nastolil managementu podmínky, které nebudou akceptovány. To je důvodem odchodu Michala Vávry, Tomáše Palinka a Dominika Špavelka po vzájemné dohodě. Opět se situace z dialogu dostala do jednostranného monologu, což není cesta. Moderní fotbal je o vícestranné spolupráci celého týmu. A tu také očekávám. Nerozhoduji v klubu sám. Radím se s akcionáři, aktivně komunikujeme s lidmi z těch nejvyšších fotbalových míst a hledáme tu nejlepší cestu nejen pro klub, také pro fanoušky a celý kraj," sdělil na dnešní odpolední tiskové konferenci Lukáš Vaculík, sportovní manažer klubu. 

Fotbalová Vysočina už podruhé mění trenéra. Po debaklu ve Varnsdorfu byl odvolán trenér Smetana

Od fotbalistů Jihlavy byl den po debaklu 2:7 na hřišti Varnsdorfu odvolán trenér Ondřej Smetana, který druholigové mužstvo vedl od loňského října. V nedělním utkání proti Dukle Praha ho nahradí asistenti Michal Vávra a Tomáš Palinek. Vedení FC...

Dnešní mimořádná konference se točila také kolem managementu a sponzoringu klubu. Podle Vaculíka je management klubu před vrcholem osmitisícovky. „Klubu za zády dnes stojí silná osobnost Tomáše Drastila, který má srdcem k fotbalu velmi blízko. Ovšem Tomáš je člověkem, se kterým chceme v budoucnu zajišťovat právě rozvojovou část klubu - mezinárodní spolupráce vedoucí k odchodu mladých hráčů do perspektivních zahraničních klubů. Chceme klub připravit do pozice špičkového přestupního přístavu pro mladé hráče a jako důstojnou dohru ve věku, kdy se zkušení hráči usazují před koncem kariéry," dodává Lukáš Vaculík. 

Foto z dnešní tiskové konference, zdroj: FC Vysočina Jihlava 

Tomáš Drastil se svojí společností Easy Flyers Logistic podniká zejména v zahraničí, společným cílem bude tuto firmu etablovat v prostředí Kraje Vysočina. Další zásadní osobností je generální partner, jehož jméno je denně skloňováno, ovšem ještě nemůže být s klubem oficiálně spojeno. „Dohoda čeká na potvrzení. Klub pro generálního partnera vytváří prostředí, aby došlo k naplnění takzvané win-win dohody a teď už čekáme na definitivní ortel ano, či ne. Částka, o které jednáme, se přibližuje hranici dvou desítek milionů za 12 měsíců, což může klub opět katapultovat do schopnosti postupu do nejvyšší soutěže," vyčíslil Lukáš Vaculík a dodal, že klub má také své nové, či staronové podporovatele v podobě dvou desítek partnerů, kteří vložili důvěru do nové vize.

„Usilujeme o regionálního generálního partnera."  

„Faktem je, že příchod generálního partnera z regionu je něco, o co zásadně usilujeme. Záložní cesta už povede k neregionálním společnostem, jelikož postoj regionálních, či jinak významných místních podniků je prozatím uzavřený," říká sportovní manažer jihlavských fotbalistů. 

David Oulehla

Tento devětatřicetiletý trenér naposledy působil v roli asistenta Pavla Hapala v Baníku Ostrava. Jako hlavní kouč vedl v druhé lize Žižkov a Varnsdorf, v Jihlavě v minulosti trénoval mládežnické výběry. 

Kapitánem jihlavského fotbalového „áčka" je nyní Matúš Lacko. Na sociálních sítích v poslední době objevují nepříliš pozitivní komentáře fanoušků, což může ovlivnit náladu u hráčů v kabině. „Já osobně používám sociální sítě, ale snažím se být maximálně koncentrovaný výhradně na přípravu, fotbalovost a samotný výkon. Popravdě, je to osobně velmi náročné. I proto s klukama startujeme intenzivní kampaň s managementem, která nás může s fanoušky semknout a místo negací nastolit odhodlání společně vítězit. Jdeme si pro to," ujistil Matúš Lacko. 

Jak dnes nastínil Vaculík, před spuštěním je komunitní kavárna a také je v plánu zajištění stravování pro hráče a spřízněné osoby jihlavského klubu. „Aktuálně pracujeme na otevření gastro provozu po dobu tréninkových časů FKM," dodal za jihlavské fotbalisty Lukáš Vaculík. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FK Jablonec, FC Vysočina Jihlava | Zdroj FC Vysočina Jihlava, ČTK

Štítky fotbal, FC Vysočina, trenér, vedení, klub, David Oulehla, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavním trenérem fotbalové Vysočiny se stal David Oulehla, ve hře je i nový generální sponzor | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.