Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vysočina Jihlava potřebuje bodovat, ve 13. kole ligy hostí v pátek druhou Mladou Boleslav

Pohled do tabulky ePojisteni.cz ligy je pro fotbalisty FC Vysočina neúprosný. Při jejich aktuálním šestibodovém zisku musí co nejdříve nastartovat vítěznou sérii. A to bez pohledu na fakt, jaký soupeř proti nim zrovna stojí. Přesně takový duel je nyní před nimi v pátek 4. listopadu, kdy do Jihlavy přijede druhý celek tabulky a jeden z aspirantů titulu – FK Mladá Boleslav.

Mladá Boleslav se po 10. kole se vyhřívala na první příčce se ziskem 25 bodů a těšili se na sled dvou domácích duelů proti moravským celkům. Jenže proti Brnu Boleslav přišla v poslední minutě o výhru a proti Zlínu dokonce prohrála 1:2, když byla po celé utkání lepším celkem. Přesto současných 26 bodů stačí na 2. příčku tabulky s tříbodovou ztrátou na Plzeň a jednobodovým náskokem před Slavií a Zlínem. Velkým varováním pro Jihlavu by měly být výkony týmu kouče Leoše Kalvody na hřištích soupeřů. Zde fotbalisté z města automobilů dosud odehráli pět utkání, z nichž ani jedno neprohráli a tři body neslavili pouze na Letné. Zvítězili v Příbrami, Teplicích, Jablonci i na Bohemians.

Nabízí se proto dotaz na trenéra Michala Bílka, zda je v silách FC Vysočina uspět proti takto silnému a ambicióznímu týmu? Jaký výkon musí Jihlava v pátek předvést, aby Mladé Boleslavi úspěšně vzdorovala? „Je pravdou, že venkovní bilance Mladé Boleslavi je vynikající. Proti tomu my stále na vítězství čekáme. Přesto věřím, že když navážeme na výkon proti Brnu, tak můžeme i proti takto silnému soupeři uspět. Náš výkon se musí opřít o velké odhodlání a bojovnost, jak tomu bylo na Zbrojovce. Zde se výkon týmu blížil našim představám. Bohužel, udělali jsme jednu chybu, kterou soupeř potrestal."

Váš nadcházející soupeř disponuje plejádou velice kvalitních a nebezpečných fotbalistů. Na které byste chtěl zvlášť upozornit? „Boleslav je silná hlavně v ofenzívě, kde má hned několik fotbalistů, kteří se dokážou gólově prosadit. Na mysli mám Chramostu, Mebrahta, Přikryla nebo Mageru. Velkou posilu Mladé Boleslav získala v Matějovském, který hře dokáže dát myšlenku a spoluhráče uvolit do šance," upozornil Bílek.

Vysočina se v posledním kole v Brně prezentovala velmi dobrým výkonem. Znamená to, že proti Mladé Boleslavi dostane důvěru stejná sestava? Registrujete některé zdravotní absence? „Nemyslím si, že by se naše sestava měla příliš měnit. Nadále platí, že nemůžeme počítat se zraněnými Šulkem a Kryštůfkem. Navíc zdravotní problémy registrujeme u Urdinova," doplnil kouč FC Vysočina.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Mladá Boleslav, fotbalista, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, Michal Bílek, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, Leoš Kalvoda, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Jihlava potřebuje bodovat, ve 13. kole ligy hostí v pátek druhou Mladou Boleslav | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.