Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Trenér Bílek před utkáním na Slovácku: V sobotu už potřebujeme bodovat naplno

V sobotu 24. září se v Uherském Hradišti uskuteční fotbalová bitva dvou celků, jejichž dosavadní výsledky v aktuálním ročníku ePojisteni.cz ligy zůstávají za očekáváním. Domácí 1.FC Slovácko nastoupí proti FC Vysočina. Duel týmů, které mají po 7 ligových kolech pět, potažmo jen tři body, začne v 17 hodin a slibuje velmi napínavou podívanou.

Slovácko prožívá složité období po ukončení kariéry kanonýra Doška. Střelecky se jeho produktivitě blíží třígólový Diviš, ovšem jeho vliv na hru a bodové zisky zatím žádný hráč nedokázal zastoupit. Dosavadních pět bodů vzešlo z domácí výhry nad Bohemians a z remíz s Duklou a v Jablonci. Alespoň po bodovém zisku tým z Uherského hradiště sahal hned v úvodním kole na Spartě a též v Brně. Naopak zklamáním pro fanoušky Slovácka skončilo derby se Zlínem (prohra 1:3) a poslední duel v Mladé Boleslavi, kde tým kouče Stanislava Levého podlehl 3:0.

Pohled na tabulku ePojisteni.cz ligy dává jasně tušit, že v sobotu se na stadiónu Na Stonkách uskuteční velmi důležitý duel „o 6 bodů". Jak jeho význam vnímá jihlavský kouč Michal Bílek? „Před námi je skutečně velmi těžké utkání. Jak my, tak ani Slovácko se nyní v tabulce nenachází v komfortní situaci. Do Uherského Hradiště pojedeme s cílem uspět. Pokud chceme vybřednout ze sestupových příček, tak potřebujeme konečně bodovat naplno!"

Jak bývalý reprezentační kouč hodnotí hernímu projevu a složení kádru Slovácka? „Jde o kvalitní tým, jehož hlavními devízami jsou bojovnost, rychlost a důraz. Na hrotu útoku hraje velmi nebezpečný Koné, velký pozor si musíme dát na dravé kraje," vypíchl Bílek.

Po utkání v Pardubicích jste prezentoval obavy z narůstající marodky zejména ve středu pole. Jaký je současný zdravotní stav mužstva? „Neradostný. Krok již zmíněných Kryštůfka, Šulka a Urblíka budeme postrádat i nemocného středopolaře Štěpánka. Navíc po pohárovém utkání visí otazník nad startem Hronka. Vyšetření vážné zranění neodhalilo, ovšem jeho start není vůbec jistý. Máme však k dispozici další hráče, kteří čekají na šanci. Věřím, že sobotní utkání výsledkově zvládneme," uzavřel Bílek.

Foto www.fcvysocina.cz | Zdroj FC Vysočina Jihlava

Štítky 1. FC Slovácko, Michal Bílek, FC Vysočina Jihlava, Bohemians 1905, FK Dukla Praha, FK Baumit Jablonec, AC Sparta Praha, FC Zbrojovka Brno, FC Fastav Zlín, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Bílek před utkáním na Slovácku: V sobotu už potřebujeme bodovat naplno | Fotbal | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.